maanantai 8. joulukuuta 2014

Murheellinen viesti länsirajalta...

Näin tässä vaiheessa, mutta malmivarat eivät sieltä minnekään häviä. Onkohan tässäkin tapauksessa tilanne, että "sijoittajakorppikotkat" ovat leijailleet jo tovin kituvalla haaskalla, iskevät kohtapuolin, panevat homman kuntoon ja käärivät sievoiset voittosummat. 

Missä Ruotsin valtio "luuraa"?


Nettilainaus Kauppalehdestä:

Kaivosyhtiö Northland hakeutuu konkurssiin

Maanantai 08.12.2014 klo 10:04  
KUVA: KYÖSTI JURVELIN/KL
Northlandin Pajalan kaivos Ruotsissa.
Northlandin Pajalan kaivos Ruotsissa.
Rautaa Ruotsissa louhinut Northland on ollut pitkään taloudellisissa vaikeuksissa.
Kaivosyhtiö Northland Resources hakeutuu konkurssiin. Rautaa Pajalan kaivoksessa Ruotsissa louhiva Northland on ollut pitkään taloudellisissa vaikeuksissa. Yhtiö on suunnitellut rautakaivosta myös Suomeen Kolarin kuntaan.

Northland joutuu nyt hakeutumaan konkurssiin rahoitusneuvottelujen epäonnistuttua, yhtiö kertoo tiedotteessan.
”Dramaattinen pudotus raudan hinnoissa tänä vuonna on tehnyt mahdottomaksi kerätä tarvittavaa rahoitusta, mikä oli edellytyksenä toiminnan jatkumiselle”, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Olav Fjell sanoo.
Konkursiin hakeutumisen piirissä on koko Northland-konserni: Northland Resources SE, Northland Sweden AB, Northland Resources AB, Northland Logistics AB, Northland Logistics AS Northland Mines OY ja Northland Exploration Finland Oy.
Northland kertoi jo lokakuussa sulkevansa kaivoksen kiinni Pajalassa ja irtisanovansa pääosan työntekijöistään Ruotsissa.
Soili Semkina
soili.semkina@kauppalehti.fi
+358-10-665 101

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti