maanantai 22. joulukuuta 2014

Hyvää, Rauhallista Joulua!

Tänään maanantaina 22.12.2014 on talvipäivänseisaus.

Tekstinpätkä Wikipediasta:

Talvipäivänseisaus

Talvipäivänseisaus on vuoden lyhin päivä. Pohjoisella pallonpuoliskolla se on ajankohta, jolloinAurinko on suoraan Kauriin kääntöpiirin yläpuolella. Silloin Auringon deklinaatio on minimissään ja aurinko on alimmillaan taivaalla etelässä ollessaan. Pohjoisen napapiirin pohjoispuolella aurinko ei silloin nouse lainkaan. Talvipäivänseisaus ajoittuu aikavälille 21.–22. joulukuuta.
Eteläisellä pallonpuoliskolla talvipäivänseisaus on vastaavasti 21. tai 22. kesäkuuta eli samaan aikaan kuin pohjoisella pallonpuoliskolla on kesäpäivänseisaus. 21.-22. kesäkuuta on eteläisen pallonpuoliskon vuoden lyhin päivä, eikä Aurinko nouse lainkaan eteläisen napapiirin eteläpuolella.Aurinko on silloin suoraan Kravun kääntöpiirin yläpuolella.
_______________________

Me täällä Suomessa/Lapissa/Meri-Lapissa/Kemissä/Haukkarissa/Kainuunkadulla olemme ottaneet tänä jouluna hiukan ennakkoa. 

Aito, oikea joulukuusi on jo sisällä koristeltuna, kinkku on sisällä sulamassa yöpaistamista odottamassa, laatikot ja joululimput paistamista vaille valmiit, jne. ...

Perinteiset kauppareissut on pääosin tehty, vielä kellarista puolukoita ja sieniä niin meidän puolesta Joulu ja Joulupukki saa tulla...

Niin ja tietysti jouluviikon takkapuut on haettu katoksesta sisälle lämpiämään.

Lisäksi odottelemme kovasti merijään vahvistumista, jotta pääsemme köpöttelemään, kelkkailemaan ja/tai hiihtelemään Selkäsaareen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti