perjantai 12. joulukuuta 2014

Älkää lyökö lyötyä - kiitos!

Kieltämättä pääministerimme vauhti on hiipunut ja hymy hiukan hyytynyt, mutta älkää lyökö lyötyä - kiitos.

Koko nykyhallitus kouluarvosanoilla mitaten ei näytä saavan kummoisia numeroita.

Mennään huhtikuussa 2015 vaaliuurnille, nitistetään puolue nimeltä Äänestämättömät eli 

Nukkuvat ja aloitetaan alusta...

Suoraa Ilta-Sanomien nettilainausta:

Stubbille tyrmäävä arvosana ministerikyselyssä: ”Todellinen pohjanoteeraus”
Julkaistu: 12.12.2014 18:12, päivitetty: 12.12.2014 18:19

Tuhannet äänestäjät antoivat pääministeri Alexander Stubbille (kok) heikoimman mahdollisen arvosanan. Sen sijaan elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) sai hyvät arvosanat.
Kokoomus valitsi Jan Vapaavuoren ja Paula Risikon sijasta uudeksi puheenjohtajakseen ja pääministeriksi Alexander Stubbin viime kesänä. Kansalaisten mielipiteiden perusteella valinta ei tainnut osua nappiin.

IS pyysi lukijoitaan antamaan kouluarvosanat hallituksen kaikille ministereille asteikolla 4–10. Tuomio oli tyly Alexander Stubbille. Yli 40 prosenttia antoi Stubbille numeroksi nelosen eli ”todellisen pohjanoteerauksen”. Nelosia annettiin kaikkiaan yli 5000 kertaa.

Stubbilla ovat puolustajat vähissä. Kouluarvosanan viisi antoi 17 prosenttia, kutosen 15 prosenttia ja seiskan kymmenen prosenttia IS:n lukijoista. Kiitettäviä arvosanoja Stubb sai yhteensä vain yhdeksän prosentin verran.


Stubb on pääministerinä tuulisella paikalla, mutta niin on myös kokoomuslainen elinkeinoministeri Jan Vapaavuori. Vapaavuori on ollut paineen alla niin ydinvoima-asioissa kuin Talvivaaran kaivoksen kanssa. Silti IS:n lukijat antoivat Vapaavuorelle hyvän arvosanan.

Vapaavuori sai arvosanan kahdeksan lähes 21 prosentilta IS:n lukijoista. Ysejä tuli 13 prosentin verran ja kymppejäkin 6,5 prosenttia eli vajaat 800 kertaa.

Pääministeri Stubbin sosiaali- ja terveysministeriksi nostama Laura Räty sai vielä kovemman tyrmäyksen kuin pääministeri. Lähes 46 prosenttia antoi Rädylle arvosanaksi nelosen. Kukaan muu ministeri ei saanut yhtä heikkoa arviota kuin Räty.

Toinen Stubbin suojatti eli ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen sai lähes 37 prosentin verran nelosia. Kiitettäviä arvosanoja tuli vajaan kuuden prosentin verran.

Hylätyn arvosanan saivat myös puolustusministeri Carl Haglund (r) ja sisäministeri Päivi Räsänen (kd)

Kiitosta keräsivät Vapaavuoren lisäksi ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja (sd) ja työministeri Lauri Ihalainen (sd). Ihalainen sai vain niukasti enemmän seiskoja kuin kaseja IS-todistukseensa.

Sosiaalidemokraattiset ministerit pärjäsivät muutenkin hyvin. Jopa valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) selvisi ”luokalta”. Rinne sai eniten kutosia, mutta yli 20 prosenttia antoi seiskan ja kymmenen prosenttia IS:n lukijoista peräti kahdeksikon.

Helsingin Sanomien torstaina julkaiseman tutkimuksen mukaan lähes puolet gallupiin vastanneista suomalaisista on tyytymättömiä Stubbin hallitukseen. Erittäin tyytymättömiä on yhtä paljon kuin pahimpina lamavuosina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti