lauantai 8. marraskuuta 2014

Voiko hömpällä rikastua?

Kaivoin taas vanhan tekstini esiin, taitaapa olla vuodelta 2012, joka kukaties on jossakin lehdessä ollut aikanaan esilläkin.

Tekstissä ei vielä mainita Suomen pelimaailman todellisia tähdenlentoja, joista SuperCell on aivan omaa luokkaansa ja omistajat komeilevat mm. vuoden 2013 verotilastojen kärjessä.

Tunnustan avoimesti oman puutteellisuuteni em. asiassa - peliasiassa - en pelaa, en ole koskaan pelannut mitään tietokonepohjaista taistelu- tms. peliä, en edes aikanaan kännyköiden alkuvaiheessa olleita naurettavan yksinkertaisia, alkeellisia ns. matopelejä.
Edelliseen liittyvänä vielä työssä ollessani oppilaani katselivat minua hiukan säälivästi ja kukaties pitivät hiukan kummallisena, kun kerroin asiasta - pelaamattomuudestani...

Tietokoneiden alkutaipaleella tosin kokeilin alkeellista lentosimulaattoriohjelmaa, tavallaan peliä ja pakkohan se oli muutaman kerran pasianssiohjelmaakin kokeilla - molemmat edellä mainitut kehnolla menestyksellä.

Tiedän, että nykypelit ovat aivan toisesta maailmasta ja niitä saattavat pelata "aikuiset miehetkin, kukaties kypsät naisetkin", joten se jokin niissä täytynee olla ihan kokoutukseen saakka.

Ja uusia pelejä maailma on pullollaan! Voiko niitä kohta edes välttää - minäkään...?



Vanha tekstini vuodelta 2012:


VOIKO HÖMPÄLLÄ RIKASTUA?

Olemme viime aikoina seuranneet enemmän ja vähemmän kiinnostuneina, miten käy esim. FACEBOOK-pörsslistautumisessa jenkeissä, Rovio Entertainmentin ANGRY BIRDS-maailmanvalloituksessa, jne. …

Toisaalta monet meistä ovat aidosti pohdiskelleet, kuka välttämättä tarvitsee em. palveluja, toisin sanoen sosiaalista mediaa (some) ja pelien pyöritystä erilaisilla nykytekniikan vempaimilla? Kenellä on aikaa mokomaan hömppään?

”Miten niin hömppään!”, kuulen monen lukijan ajattelevan. ”Meille em. palvelut ovat henki ja elämä, emme yksinkertaisesti voi kuvitella päivää ilman naamakirjaa ja äkäisiä lintuja!”, he ajattelevat päiviensä viihderatoista…

Oli niin tai näin, jenkeissä syntyi 18.05.2012 liuta uusia multimiljonäärejä, kun Facebook listautui pörssiin 38 dollarin tavoitehinnalla ja Rovion Angry Birds jatkaa maailmanvalloitusta julkistamalla sponsoroinnin ensimmäistä kertaa F1-kuvioissa Lotus-tallin kanssa.

Angry Birds -symboliikkaa näkyy ratinpyörittämisessä Monacon kiemuraisella radalla Lotuksen autoissa viikon kuluttua. Voi olla, että sen onnistuu näkemäänkin auton kyljessä, spoilerissa, ajajan kypärässä, tms. Ilmeisesti tähän touhuun rahaa palaa muutama miljoona euroa mutta sitähän Roviolla riittää lööppitietojen perusteella ihan häiriöksi saakka.
Lotus kertoo ajavansa 500. osakilpailunsa ruhtinaskunnassa, kun taas Rovion mobiilipeli saavutti taannoin vielä astetta suuremman numeron: latauksen järjestysluvultaan 1 000 000 000.
Juhliakseen tapauksia, pelistä tulee tallin “virallinen vihainen yhteistyökumppani” ja Lotuksen autot tulevat saamaan “katseenvangitsevat Angry Birds -brändäykset”.
Voiko/uskaltaako enempää enää toivoa?

Niin – muistutettakoon, että onhan Rovion Angry Birds ollut jo aiemmin sen toisen F1-suomalaiskuskin kypärässä esillä.

Palataan otsikon kysymykseen: Voiko hömpällä rikastua? Kyllä voi, mm. Roviosta väännetään jo innolla uutta Nokiaa Suomeen! Rovio yrittää nostaa Angry Birdsin tosissaan megasuosioon.
Tälle vuodelle odotetaan jo melkein sadan miljoonan liikevaihtoa. Voittoprosentin odotetaan olevan hurja, lähes 50 prosenttia.
Parin kolmen vuoden kuluttua Rovio on tarkoitus listata pörssiin. Silloin sen arvo lienee miljardeja/kymmeniä miljardeja. Silloin Suomeenkin todennäköisesti syntyy muutama multimiljonääri lisää. Voihan hömppien hömppä… 

Pohdiskeluterveisin
Aki Pyykkö 

Kemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti