lauantai 15. marraskuuta 2014

On luotava uusi maailmanjärjestys...

Olen aikaisemminkin kirjoittanut, että seuraan kohtalaisen aktiivisesti median ja nimenomaan netin välityksellä maailmanmenoa, erilaisten kriisipesäkkeiden tapahtumia, koska niillä saattaa olla arvaamattomat vaikutukset maailmanrauhaan lähitulevaisuudessa.

Maailmanrauhaan, jota Yhdistyneet kansakunnat (YK) pitäisi arvovallallaan kiihkeästi suojella ja ylläpitää...

Niin pitäisi, mutta se on mielestäni demokratian irvikuva - totaalihampaaton monien tälläkin hetkellä jylläävien kriisipesäkkeiden keskellä.

Olen hämmästynyt enkä voi millään ymmärtää sitä, että mm. YK:n turvallisuusneuvoston pysyväisjäsenillä on veto-oikeus, jonka perusteella mikä tahansa näistä maista voi kaataa minkä tahansa päätöslauselmaluonnoksen voimaantulon.

Turvallisuusneuvostossa on 15 jäsentä kerrallaan, joista pysyviä jäsenvaltioita ovat Venäjä (Neuvostoliiton kansainvälisoikeudellisena seuraajavaltiona), Yhdistynyt kuningaskuntaRanskaYhdysvallat ja Kiinan tasavallan sijaan 1971 paikan saanut Kiinan kansantasavalta.


Toistan; YK/veto-oikeus on minun arvomaailmassa demokratian irvikuva.

Puhdas, suoraviivainen enemmistöäänestyspäätös on sen sijaan oikeaa, aitoa ja kriittisen tarkastelun kestävää nykydemokratiaa.

On vihdoinkin aika orientoitua luomaan uusi maailmanjärjestys, jonka myötä YK:lle palautuu arvovalta ja mahdollisuus ennalta ehkäistä ja aidosti puuttua maailman kriisipesäkkeisiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti