maanantai 24. marraskuuta 2014

Ruotsin perintöveropakolaisemme äänessä - taas kerran...

Katselin Helsingin Marina Congress Centerissa nauhoitetun videopätkän BW:n haastattelusta ja luin alla olevan lainaustekstin.

Videopätkässä kiinnitin huomiota asiaan, johon em. henkilön on syytä kiinnittää huomiota eli käsien äärimmäisen aktiiviseen liikkeeseen, suoranaiseen viuhtomiseen.
Hänen kätensä liikkuivat lähes samalla aktiviteetilla kuin hänen sanomansa tulkkaajalla hiukan sivummalla. 

Toki on se myönnettävä, että em. henkilöllä tarinan lisäksi asiaakin riittää ainakin siteeksi.
Aivan tyhjän puhumisella ei kääritä nykyaikana miljoonia, katetta sanomalle täytyy löytyä.

Kyllä minun on rehellisesti ja avoimesti tunnustettava, että suomalaisena minua risoo Björn "Nalle" Wahlroosin perintöveropakolaisuus Ruotsiin, Tukholmaan, vaikka se ei luonnollisestikaan minunkaan elämääni millään tavalla muutoin vaikuta/vaikeuta...


Suora nettilainaus Hellevi Maunon tekstistä Ilta-Sanomista hiukan tuunattuna:

Miljonääri Björn Wahlroos paljasti, mitä alaa ryhtyisi nyt itse opiskelemaan


Miljonääri Björn "Nalle" Wahlroos paljasti tänään, mille polulle itse lähtisi, jos olisi nyt lukiosta valmistunut nuorukainen ja miettisi kannattavinta mahdollista uravalintaa.
Wahlroos puhui maanantaina nuorten työllisyyttä käsittelevässä Pohjola Nordenin seminaarissa Helsingin Marina Congress Centerissa.IS kysyi Wahlroosilta, mille polulle tämä lähtisi, jos olisi juuri nyt lukiosta valmistunut ja miettisi, mitä ryhtyisi opiskelemaan ja haluaisi työllistää itse itsensä. - Ensin minä opiskelisin ja ikävä kyllä, toisin kuin aikoinaan vähän päälle 40 vuotta sitten, luultavasti hakeutuisin ulkomaille opiskelemaan. Mutta jos jäisin tänne opiskelemaan, varmaankin tekisin suunnilleen saman valinnan kuin silloin. Fokusoisin jollekin alalle, jolla näyttää olevan tulevaisuutta, olkoonkin sitten tekniikka, kauppatieteet tai juridiikka, Wahlroos vastasi. Wahlroosille on selvää myös se, mitä aloja tämän päivän Suomessa kannattaa välttää.- Välttäisin aloja, jotka ovat riippuvaisia julkisesta sektorista, koska yksi asia mikä on varma on se, että se tulee kapenemaan tulevaisuudessa. Wahlroos muistutti myös, että yrittäjyys ei sovi kaikille.-Yrittäjäksi lähteminen tapahtui omassa  elämässäni vähän myöhemmässä vaiheessa, vajaa neljäkymppisenä. Ja se on sellainen kovasti persoonallinen ratkaisu, jota ei voi oikeastaan kenellekään yksituumaisesti suositella. Joillekin se sopii ja toisille ei.IS kysyi myös, mitä Wahlroos tekisi, jos saisi tehdä yhden asian työllisyyden edistämiseksi Suomessa.
- Tekisin kaksi. Poistaisin minimitaulukkopalkkasäädökset työehtosopimuksista ja porrastaisin työttömyysturvaa sellaisella tavalla, että ihmiset eivät syrjäytyisi siinä toivossa, että he voivat loputtomiin elää tällaisen tuen varassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti