maanantai 10. marraskuuta 2014

Auton katsastus "herätesuorituksena"...

Niin kuin olen aiemminkin kirjoittanut, meillä on ollut pitkään kesäauto ja talviauto. Kaksi vanhaa, luotettavaa palvelijaa.


Otimme alkuviikosta 42 käyttöön tuon meidän talviautomme eli Land Rover Freelander vm. 2000, jolla on ajettu noin 137.000 km. Kävin Keminmaan Vianorilla vaihdattamassa alle lähes uudet Nokian Hakkapeliitta-talvirenkaat. Ostin samalla uudet GT-Radial kesärenkaat.

Olemme olleet tyytyväisiä maastoautoomme. Kuluvia osia siihen on vähin joutunut vaihdattamaan niin kuin kaikkiin iäkkäisiin autoihin ja pienet fixaukset olisivat paikallaan.

Katsastus oli edessä. Olin aikaisemmin päättänyt, että en katsasta autoa maanantaina...

Viikonvaihteessa katselin netistä paikkakunnan katsastusmahdollisuuksia ajan varausta varten Kävi mielessä, että yhdistykseni kautta on pieni alennus paikalliseen A1-katsastusasemaan. Päätin käväistä paikan päällä face-to-face hintatason toteamassa. Menin puolen päivän aikaan Karjalahdelle asiaa hoitamaan.

Ajattelin varata loppujen lopuksi vain ajan loppuviikolle mutta kuinka siinä kävikään...

Aiemmilta katsastuskerroilta tuttu ystäväni, Jouni Jyrkäs, oli juuri silloin sopivasti vapaana, joten päätin olla siirtämättä katsastusta myöhäisempään ajankohtaan luottaen, että auto on jotakuinkin kunnossa.

Maksu kassaan ja avaimet Jounille. Hän hoiti homman ammattitaitoisesti. Oli mukava jutella muutakin kuin autoasiaa - muun muassa pienkalastuksesta ja blogikirjoittamisesta.

Totesimme mm., että ahventa parempaa kalaa ei ole ja blogikirjoittaminen on nykyaikaa.

Auto oli kunnossa, ainoastaan jäähdytysnestettä Jouni suositteli lisättävän, se on kotona tehty.
Katselin hetki sitten noita moottorin pakokaasumittausarvoja. En ole alan asiantuntija, mutta eipä nuo taida paljoakaan uuden auton arvoista poiketa.

Autolla voinee ajella joulukuuhun 2015 huoletta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti