tiistai 18. marraskuuta 2014

On tämä yhtä perkelettä!

Että mikäkö?

No se, että hetki sitten kokoomusministerit riensivät troikkana Talvivaaraan paikan päälle vakuuttamaan yhdestä suusta: "Talvivaaran toiminta jatkuu!" Toki olihan siellä demarityöministerimmekin työnsä puolesta asialla mutta...

Kun yrityssaneerauksen selvitysmiehellä Pekka Jaatisella oli vihdoinkin myönteistä kerrottavaa löyhässä hirressä roikkuville piensijoittajille, että mahdollinen rahoituskuvio olisi varmistumassa, niin elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ampuu täyslaidallisen, mielestäni ei pelkästään toppuuttele.

Ja vielä lisää! Että oikein yrityistilintarkastuksia! Mitä vielä, jotta ulkopuolinen rahoituskiinnostus saadaan lopultakin hiipumaan...

Oikea ja oikea-aikainen tiedottaminen on vaikea laji, sen harvat taitavat. 

Talvivaara asiana on juuri tällä hetkellä niin kuuma, suorastaan tulikuuma, että kaikkien osapuolten on syytä löytää yhteinen tahtotila myös asiallisessa tiedottamisessa.

Luettuani alla olevasta artikkelista:

"Jaatinen korostaa, että tehdessään saneerausohjelmaehdotuksensa syyskuun lopussa hän ilmoitti, että sitä täydennetään myöhemmin. Asia mutkistui, koska Espoon käräjäoikeus asetti Talvivaara Sotkamon konkurssiin torstaina 6. marraskuuta.

"Yhtiö otti lokakuussa yhteyttä. Kerroin kaikille osapuolille, myös valtiolle, että rahoitusesitys on tulossa perjantaina 7. marraskuuta. Siis seuraavana päivänä kuin Talvivaara Sotkamo asetettiin konkurssiin."
Nuo edellä mainitut päivämäärät hämmentävät. Joku tässä nyt "haisee ja pahasti". Käytän vanhaa, kukaties jo kulunuttakin sanontaani: "Kaikilla ei ole puhtaat jauhot pussiissa. On ISO PELI menossa."


Alla HS/KL-artikkeli asiasta:

Talvivaara: Vapaavuorella ja Jaatisella eri näkemys

Tiistai 18.11.2014 klo 14:47 (päivitetty ti 14:54)   

KUVA: Teijo Määttänen
Talvivaaran yrityssaneerauksen selvitysmies Pekka Jaatinen sanoo Helsingin Sanomissa, että Talvivaara olisi löytänyt kansainvälisen sijoittajan.
Talvivaaran yrityssaneerauksen selvitysmies Pekka Jaatinen sanoo Helsingin Sanomissa, että Talvivaara olisi löytänyt kansainvälisen sijoittajan.
Pörssiyhtiö Talvivaaran on löytänyt kansainvälisen sijoittajan, joka olisi valmis sijoittamaan kaivosyhtiön toimintaan 150 miljoonaa euroa, kertoo yrityssaneerauksen selvitysmies Pekka Jaatinen Helsingin Sanomissa. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) toppuuttelee: vielä ei olla kovin pitkällä.
Jaatisen mukaan valmistelut uuden rahoituksen hankkimiseksi Talvivaaran kaivostoiminnan ostamiseksi ovat edenneet pitkälle.
"Meillä on erittäin vakuuttava, uskottava ja kansainvälinen yhtiö, joka on ilmaissut valmiutensa sijoittaa ainakin 150 miljoonaa euroa uuteen perustettavaan yhtiöön", sanoo Jaatinen hs.fi:ssä.
Jaatinen korostaa, että tehdessään saneerausohjelmaehdotuksensa syyskuun lopussa hän ilmoitti, että sitä täydennetään myöhemmin. Asia mutkistui, koska Espoon käräjäoikeus asetti Talvivaara Sotkamon konkurssiin torstaina 6. marraskuuta.
"Yhtiö otti lokakuussa yhteyttä. Kerroin kaikille osapuolille, myös valtiolle, että rahoitusesitys on tulossa perjantaina 7. marraskuuta. Siis seuraavana päivänä kuin Talvivaara Sotkamo asetettiin konkurssiin."
Uusi sijoittaja saisi perustettavan yhtiön osakkeista suurimman osan. Perustettava yhtiö olisi siis aluksi velaton ja se ostaisi Talvivaara Sotkamon kaivosliiketoiminnan konkurssipesältä.
Vapaavuori Talvivaaran rahoituksesta: Ennenaikaista
Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) arvioi eduskunnassa, ettei Talvivaaran kaivoksen rahoitusratkaisu ole vielä niin pitkällä, kuin pörssiyhtiö Talvivaaran saneerausselvittäjä, asianajaja Pekka Jaatinen on arvioinut.
Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori sanoi iltapäivällä eduskuntakeskustelussa, että Talvivaaran pörssiyhtiön rahoitusratkaisujen kannalta on syytä olla innostumatta liikaa.
Yle uutisoi, että Vapaavuoren mukaan kaikki numerot esillä olleessa rahoituskeskustelussa eivät ole oikein.

Leena Laakso
leena.laakso@kauppalehti.fi
+358-10 665 2439

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti