maanantai 24. marraskuuta 2014

Rothovius, Rothovius, Rothovius...

Osakesäästäjien Keskusliiton puheenjohtaja Timo Rothovius on säälimättä lyönyt Talvivaaraa tähän saakka kuin vierasta sikaa.

Hän on tuonut esiin voimallisesti sen, että osakesäästämiseen ei kuulu lottoaminen. Hänen kirjoituksiin ja ihan aiheellisinkiin varoituksiin on ilmaantunut yleisön karttuisassa suussa kommentit: Kimppalotto, jonka keulilla komeilee Suomen valtio, me suomalaiset suurimpana omistajana Solidiumin kautta...

Siksipä itse olen kirjoituksissa perään kuuluttanut Suomen valtion aktiivisempaa otetta edelleenkin.
Näyttääpä tuo Timo Rothoviuskin hiukan muuttaneen pelistrategiaansa - hyvä näin.


Suora nettilainaus Kauppalehden sivuilta:

Rothovius: Talvivaaran konkurssi väärä ratkaisu

Perjantai 21.11.2014 klo 15:15   
KUVA: MIKA PUTRO
Osakesäästäjien Keskusliiton puheenjohtaja Timo Rothivius pitää Talvivaaran konkurssia nyt hätiköitynä vaihtoehtona.
Osakesäästäjien Keskusliiton puheenjohtaja Timo Rothivius pitää Talvivaaran konkurssia nyt hätiköitynä vaihtoehtona.
Talvivaaran osakkeenomistajien sijoituksista huolissaan oleva Osakesäästäjien Keskusliitto pitää Talvivaaran ajamista konkurssiin hätiköitynä ratkaisuna.
Pörssiyhtiö Talvivaaran johdon kipakkana arvostelijana tunnetuksi tulleen Osakesäästäjien Keskusliiton hallituksen puheenjohtajan Timo Rothoviuksen mukaan nyt ei ole järkevää ajaa yhtiötä konkurssiin.
Jos Talvivaaran pörssiyhtiö ajatettaisiin nyt konkurssiin, eivät yhtiön 70 000 osakkeenomistajaa Rothoviuksen mukaan  voisi ikinä saada mitään takaisin sijoittamistaan rahoista.”Pitää antaa ehkä joitakin kuukausia aikaa ja katsoa, löytyykö sitä yrityssaneerauselvytyksen tekijän lupailemaa raha, jolla yhtiön toimintaa voitaisiin jatkaa”, hän sanoo.
”Yhden oven sulkeminen kokonaan ei olisi viisasta. Mutta jos käy selville, että rahaa ei ole tulossa, on konkurssi järkevä vaihtoehto”, hän sanoo.
Rothovius jättää konkurssivaihtoehdolle toisenkin oven auki.
”Jos valtiolla on joku ehdokas toiminnan jatkajaksi ja konkurssi on toiminnan jatkamisen edellytys, niin siinä tapauksessa”, hän sanoo.
Rothoviuksen mukaan siinä ei ole mitään ihmeellistä, että valtio yhtenä isona velkojana ja lisärahan sijoittajana haluaa ajaa Talvivaaran konkurssiin.
”Itse pidän sitä hätiköitynä ratkaisuna”, hän sanoo.

Esko Lukkari
esko.lukkari@kauppalehti.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti