torstai 13. marraskuuta 2014

Remonttia, remonttia, remonttia...

Varmaan tekstejäni aiemmin lukenut tunnistaa tämän kirjoituksen alkuosan:

Olen useaankin kertaan kirjoittanut, että vanhoilla omakotialueilla liikkuu aktiivisesti erilaisia remonttitarjousedustajia varsinkin kesäaikaan. Näyttää siltä tarjousaktiviteetti alkaa olla ympärivuotista.
Hyvä niin, koska vanhoissa omakotitaloissa pääsääntöisesti asuu iäkkäitä, eläkkeellä olevia ihmisiä ja monissa tapauksissa remontintarvetta aidosti ilmenee.

Tarjotaan ikkunoiden uusimista, ovien uusimista, ulkokattouusimista vähintäänkin puhdistamista ja pinnoittamista/maalaamista, lisäeristettä vintille, räystäs- ja ulkoseinämaalausta, jne. puhumattakaan suurista sisätilaremonteista ja energiaratkaisujen täydellisistä muuttamisista.

Iäkkäät mökkiläiset joutuvat pohdiskelemaan kiivaasti em. tarjousten tarpeellisuutta, joita saatetaan tyrkyttää tyyliin ”nyt tai ei koskaan”- ja ”me hoidamme vaivattomasti kaiken”-hengessä…

Tarjous- ja alustavaan kaupankäyntihierontaan kuuluu nykyisin olennaisesti käsite kotitalousvähennys.

Kotitalousvähennysjärjestelmä tuo takaisin työn teettäjälle, tässä tapauksessa omakotitalon omistajalle, osan tehdyn työn kustannuksista verovähennyksenä. Järjestelmä on sinällään erittäin hyvä eikä edes suomalaisperinteisesti pahan byrokraattinen. Verottajan kanssa on kuitenkin hoidettava asian virallinen puoli.

Tehdyt tarjoukset kannattaa tarkistaa kilpailuttamalla saatu tarjous esimerkiksi parilla paikallisella yrittäjällä.
_____________________________________________________________________

Nyt juuri tähän päivään eli torstaihin 13.11.2014...

Olin tietokoneeni ääressä, kun näin työhuoneeni ikkunasta vanhan, mustan Mersun matelevan talomme ohi epäilyttävän hiljaa. Takaraivossa vilahtivat lehtien otsikot talousalueemme murtovarkauksista, jotka ovat olleet tarkaan ennalta suunniteltuja/toteutettuja.

Ei tällä kerralla, sillä autosta nousi kaksi nuorta miestä esiteniput käsissään. Toinen suuntasi ulko-ovellemme. Kohta ovikello soi, menin avaamaan psyykaten itseni "myyntipuheen vastaiskuun".

Nuorimies kertoi asiallisesti yrityksensä asian. Oli kysymys taloremonttitarjonnasta.

Kerroin hänelle, että meillä ei ole tällä hetkellä akuuttia tarvetta taloremonttiin. Hän luetteli yrityksensä mahdollisuudet edullisiin kampanjatarjouksiin ja hiukan ihmetteli, miksi en halunnut niistä edes kuulla lisää...

Toistin, että tällä hetkellä ei ole tarvetta ja kun tarvetta ilmenee, hoidan sen omalla tavallani.

"Millä tavalla?" hän asiallisen kohteliaasti tiedusteli. Kerroin hänelle, että otan ensimmäisenä yhteyttä paikallisiin palveluntarjoajiin. En lähtenyt tarkemmin kertomaan hänelle mahdollisista lähitulevaisuuden suunnitelmistamme.

Keskustelimme vielä hetken aikaa. Keskustelumme päättyi hänen kannaltaan tuloksettomana > hän ei päässyt kertomaan yrityksensä kampanjatarjouksista ja näin ollen kauppoja ei syntynyt.

Ymmärrän, että tilanne rakennusekstorilla on tiukkaakin tiukempi ja yritykset pyrkivät laajentamaan toimintareviiriään.

Varmaan edulliset kampanjatarjoukset saattavat tuntua houkuttelevilta, mutta itse olen tehnyt päätöksen, että pyrin ottamaan tarjoukset paikallisilta tarjoajilta. Toki heitäkin on nykyhengen vaatimalla tavalla syytä kilpailuttaa... 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti