keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Välikysymyskeskustelu Suomen eduskunnassa...


Eduskunta aloitti tänään keskiviikkona iltapäivällä keskustelun perussuomalaisten ja keskustan hallituksen talouspolitiikkaa koskevasta välikysymyksestä, jonka pontimena on luottoluokittajan päätös laskea Suomen pitkäaikaisen valtionvelan luottoluokituksen AAA-luokasta luokkaan AA+.
Seurailen aina silloin tällöin näitä eduskunnan lähetyksiä televisiosta ja tällä kerralla myös suoraan netin kautta.
Tunnustan, että en ole tähän saakka jaksanut pitkään seurata niitä. Miksi? Siksi, että hallitus/oppositio-ennakkoasetelma on niin selvä ennalta aistittavissa myös pidettävissä puheenvuoroissa.
Tällä kerralla jännitettä asiassa on lisää, koska hallituksesta on irtaantunut kaksi puoluetta, jäljellä ns. six-back-ryhmittymästä on siis neljä, pääpuolueina Kokoomus ja SDP..

Perjantaina suoritettava äänestys hallituksen luottamuksesta on tiukka. Todennäköisesti hallitus ei tähän kaadu, mikäli hallituksen taholta ei synny työtapaturmaa. Hallituspuoluejäsenten on syytä olla paikalla eikä saa seota napinpainalluksissa...

Todettakoon, että aika väritöntä tuo välikysymyskeskustelu on tähän saakka ollut kaiken kaikkiaan. Huomioni on kiinnittynyt siihen, että kaikilla kansanedustajilla ei käsitteiden perusterminologia ole hallussa.
 Mihin em. näkemykseni perustuu?
 Siihen, että eduskuntasalissa "väännetään tämän tästä rautalankamalleja" sanojen vahvistukseksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti