keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kuulua yhdistykseen...

Usein sanotaan, että Suomi on yhdistysten luvattu maa...
Suomessa on noin 136 000 yhdistystä. Yhdistymisvapaus on perustuslaissa turvattu poliittinen perusoikeus. Yhdistymisvapaus koskee myös ulkomaalaisia.
Yhdistyksiä on monenlaisia. Yhdistys voi olla esimerkiksi urheiluseura, kulttuuriyhdistys, ystävyysseura tai uskonnollinen yhdistys.
Rekisteröidyt yhdistykset ovat aatteellisia yhdistyksiä. Yhdistystä ei pidä perustaa elinkeinon harjoittamista varten.
Erilaisia yhdistyksiä on mahdollisuus etsiä Patentti- ja rekisterihallituksen Yhdistysnetti–palvelusta.
Jos et löydä itsellesi sopivaa yhdistystä, voit perustaa sellaisen itse.

Yhdistyksen perustaminen


Yhdistyksen perustaminen Suomessa on helppoa. Jo kolme henkilöä voi perustaa yhdistyksen, mutta on parempi koota mukaan enemmän ihmisiä.
Itse asiaan...

Tunnustan, että nuorena miehenä eli 1960-luvulla en pitänyt yhdistyksiin kuulumista kovinkaan ajankohtaisena. Sittemmin työelämä toi mukanaan lähinnä ammattiyhdistykseen kuulumisen tärkeyden. Ne ajat ovat takana, mutta jonkinlainen yhdistykseen kuulumisen tarve niistä ajoista jäi kuitenkin jäljelle.

Itse kuulun tällä hetkellä Insinööriliitto IL ry:n jäsenyhdistykseen Länsi-Pohjan Insinöörit L-PI ry:een, Paperi-Insinöörit PI ry:een ja vielä vanhasta muistista työelämäajoilta Tekniikan Opettajat TOP ry:een... 

Olen kaikissa edellä mainituissa mukana eläkeläisjäsenenä.

________________________________________________________________________

Länsi-Pohjan Insinöörit ry:n syyskokous oli tänään keskiviikkona 12.11.2014 klo 18.30 alkaen Kemissä toimitilassamme Vinssissä Meripuistokadulla... 

Yhdistyksen taustaa:

Länsi-Pohjan Insinöörit ry. on perustettu vuonna 1947 jäsenkuntansa ammatillis-aatteelliseksi yhdistykseksi valvomaan ja edistämään jäsentensä ammatillista, taloudellista, henkistä, fyysistä ja teknistä kehitystä.
Länsi-Pohjan Insinöörit ry. on Insinööriliitto IL ry Länsi-Pohjan talousalueella toimiva alueyhdistys, jonka jäsenistö koostuu Kuivaniemen ja Ylitornion välillä asuvista insinööreistä.
Yhdistys toimii yhtenä Insinööriliiton Pohjois-Suomen piirin kuudesta alueyhdistyksestä valvoen alueellisesti jäsenistönsä etuja Insinööriliiton elimissä ja edustajakokouksissa.

Yhdistyksen jäsenmäärä on noin 570 jäsentä.

Yhdistyksen toimintaa käytännössä hoitaa hallitus, johon kuuluu: Puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja 4-8 hallitusjäsentä. Vuodelle 2015 on maksimi henkilömäärä hallituksessa.

Yleensä yhdistysten henkilövalintoja tehtäessä kokouksissa, syyskokouksissa, ei ole tungosta - ei meidänkään yhdistyksessä.

Myönteisenä piirteenä tänään oli kuitenkin se, että saimme hallitukseen kaksi uutta aktiivijäsentä - hyvä niin. Ilmeisesti ns. tulevaisuuden tähtiä - future stars...

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti