maanantai 24. marraskuuta 2014

Naapurista kuuluu kummia...

Taannoin Keminmaan kunta teki päätöksen irtaantua Länsi-Pohjan Musiikkiopiston jousikvartetin kustannuksista ja nyt vielä pannaan oma flyygelikin myyntiin, niin on lievästi sanottuna kulttuuri-ihmetyksen paikka... 

Pätkä lainattua ammattitekstiä:

Kulttuurin arvoa on ylipäätään hankalaa mitata rahassa. Kulttuurin, ja tässä tapauksessa erityisesti musiikin, monimuotoiset positiiviset vaikutukset huomioon ottaen, siihen panostamista tulisi ennemminkin ajatella sijoituksena kuluerän sijaan. Konserttielämykset ovat henkilökohtaisia kokemuksia, jotka parhaimmillaan jäävät mieleen elämän huippuhetkinä ja arjesta irtaannuttavana kokemuksena. Musiikki on monelle tärkeä tunneilmaisun keino ja esimerkiksi maamme itsenäistymisen aikaan musiikilla oli tärkeä rooli kansallisidentiteetin luojana, puhumattakaan musiikin voimaannuttavasta vaikutuksesta esimerkiksi palvelutaloissa, joiden asukkaat ovat usein niin huonokuntoisia, etteivät pääsisi itse liikkumaan konserttipaikoille nauttimaan elävästä musiikista.

Mutta ei mitään hätää: Kuntaliitoksen myötä kaeminmaalaiset pääsevät täysipainoisesti taas mukaan kulttuurielämän nautinnasta...

Nettilainaus Pohjolan Sanomista:

Tälläkö talous kuntoon: Keminmaa laittaa flyygelin myyntiin

Kuva: Pauli Järvinen
Katja Lukin laulaa Keminmaa-kappaletta Tumman veden päällä -elokuvan ensi-illan harjoituksissa. Myyntiin menevee flyygeliä soittaa Sallamari Johansson. (arkisto)


Keminmaan sivistyslautakunta päätti laittaa myyntiin Keminmaan kunnan omistaman konserttiflyygelin. Valtuustoaloitteen flyygelin myymisestä on tehnyt perussuomalaisten valtuustoryhmä.
Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jouni Hast (kesk.) toteaa, ettei flyygeliä myydä hinnalla millä hyvänsä. Eli jos varteenotettava ostotarjous tulee, flyygeli saa lähteä.
– Flyygeli on hieno uutta vastaava soitin, jota on pidetty hyvin ja huollettu, Hast toteaa.
Keminmaan saksalainen Grotrian Steinweg -konserttiflyygeli hankittiin vuonna 2005 30 000 euron hintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti