sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kysymyksiä ilman vastauksia...

Alla olevan vanhan, vuodelta 2008 olevan tekstin voisi päivittää johonkin muuhun tärkeään asiakokonaisuuteen.

Alla oleva teksti liittyy Kemijärven sellutehtaan murheelliseen kohtaloon. Todettakoon, että en saanut aikanaan yhtään kommenttia lehdissä julkaistuun tekstiini.

Tälläkin hetkellä on monia tärkeitä hankkeita Lapissa menossa, joihin valitettavan vähän edes omat kansanedustajamme aidosti reagoivat.

Itseäni ja varmaan satoja muitakin Meri-Lapin kehittämisestä kiinnostuneita ihmisiä kiinnostaa mm. Kemin Ajokseen alustavasti suunniteltu biodieseltehdas tai oikeastaan tehdashanke, johon aikanaan on päätetty aika tukku EU-rahaa. Asia on Vapon suunnittelupöydällä/pöytälaatikossa...

Todettakoon alla olevaan tekstiin liittyvänä, että Stora Ensosta pois lähteneellä toimitusjohtajalla, Jouko Karvisella oli kalkkiviivoilla niin sanotusti munaa tunnustaa, että Kemijärven sellutehtaan alasajo oli virhe. 


Vanha tekstini vuodelta 2008:


AVOIN KIRJE LAPIN KANSANEDUSTAJILLE

”Massaliike jatkaa toimintaansa Kemijärven sellutehtaan puolesta” luki perjantain Pohjolan Sanomissa lähes kissan kokoisin kirjaimin – hyvä niin. Asia oli edellisenä päivänä ylittänyt monet muutkin uutiskynnykset.
Tänään eli perjantaina 04.01.2008 radiosta ja tv-uutisista oli kuunneltavissa/katseltavissa, että Stora Enso Oyj haastaa ”tehtaanvaltaajat” oikeuteen…

Olen peruskoulutukseltani paperi-insinööri, kouluttanut Suomessa: Imatralla, Lappeenrannassa ja Kemissä vähintäänkin nykytehtaallisen paperiprosessinhoitajia opettajaurani aikana.

Minusta on tullut viime aikoina selkeästi Kemijärvi-fani. Olen kirjoituksillani pyrkinyt välittämään julki sitä järjettömyyttä, mikä perustuu toimivan, menestyvän, hyvälaatuista tuotetta, sellua valmistavan sellutehtaan alas ajamiseen – viime aikoina esitetyillä argumenteilla. Ne eivät ole kestävällä pohjalla…

En ymmärrä suomalaisten poliitikkojen, nimenomaan hallitusvastuussa olevien poliitikkojen ”munattomuutta” olla hiljaa Pohjois-Suomen kannalta näin tärkeässä asiassa.

Lapin läänistä on valittu vajaa vuosi sitten seitsemän (7) kansanedustajaa. Jos ministereiltä ei irtoa selkeitä kannanottoja Kemijärven sellutehtaan pelastamiseksi ainakaan toistaiseksi, luulisi rivikansanedustajilta kommentteja kuitenkin löytyvän.

Kysymys kuuluu: ”Mikä Sinun näkemyksesi, Lapin läänin kansanedustaja, on Stora Enso Oyj:n hallituksen päätöksestä lopettaa Kemijärven sellutehdas vuoden 2008 aikana?”

Tiedustelu- ja yhteistyöterveisin
Aki Pyykkö
Kemi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti