perjantai 7. marraskuuta 2014

Itä-Ukrainassa tilanne kiristyy...

Väitetään, että Venäjän kalustoa ja venäläisiä sotilaita ei ole Itä-Ukrainassa, mielenkintoista...

Katselin muutama viikko sitten televisiosta dokumentin, jossa kerrottiin II-maailmansodan aikaisista liittoutuneiden hämäysosastoista ja niiden menestyksekkäästä toiminnasta. Ne menivät niin sanotusti täydestä saksalaisten sodanjohdossa. Ilmakuvissa hämäysosastojen rakennelmat näyttivät aidoilta.

Alla olevassa artikkelissa on tilanne toinen: Rajan yli on tullut vastoin kaikkia kansainvälisiä sopimuksia luvatta vieraan vallan kalustoa ja miehistöä.
Eikö tälle löydy loppua?
Muuta loppua kuin mikä sotimalla saavutetaan. Valitettavasti em. tyyppiseen ratkaisuun päädyttäessä se onkin tosiasiassa alku - mahdollisesti rajoitetun III-maailmansodan alku, jonka aikakirjat osoittavat aikanaan alkaneen Itä-Ukrainassa - murheellista, todella murheellista...


Nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ukraina ja Nato: Venäjä tuo kymmeniä panssarivaunuja etulinjaan Itä-Ukrainassa

ULKOMAAT  
HS–REUTERS
KALLE KOPONEN / HS

Suuri määrä panssarivaunuja ja kenttätykistöä on tullut Itä-Ukrainaan Venäjän rajan yli, Ukrainan armeija kertoo.
Armeijan tiedottaja Andriy Lysenkon mukaan rajan ylittäneessä saattueessa oli 32 panssarivaunua, 16 haupitsi-tykkiä sekä rekkoja, jotka kuljettivat ammuksia ja taistelijoita.
Lysenkon mukaan Venäjä tuo joukkojaan nyt etulinjaan. Uutiskanava Sky Newsin mukaan sotilasliitto Nato vahvistaa Ukrainan havainnot. Myös uutistoimisto Reuters on saanut Natosta vahvistuksen havainnoille.

Perjantaina Ukrainan presidentti 
Petro Porošenko kertoi keskustelleensa puhelimitse Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa. Uutistoimisto Reutersin mukaan Porosenko kertoi Merkelille, että Itä-Ukrainan tilanne on jälleen kiristymässä merkittävien tulitaukorikkomusten johdosta.
Torstaina Itä-Ukrainan joukot ilmoittivat, että Ukrainan armeija on rikkonut tulitaukoa käynnistämällä uuden hyökkäysvaiheen. Ukrainan hallinto kiisti väitteen välittömästi.
Tulitauko julistettiin syyskuun alussa. Yhteensä Itä-Ukrainan sodassa on kuollut huhtikuusta alkaen yli 4 000 ihmistä.
Tiedottaja Lysenkon mukaan viimeisimmän vuorokauden aikana on kuollut 16 Ukrainan armeijan sotilasta. Samalla Ukrainan "terrorisminvastaisen operaation"Facebook-sivut kertovat Kyiv Postin ja Radio Libertyn sivujen mukaan, että separatisteja on kuollut viimeisen vuorokauden aikana kaksisataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti