perjantai 28. marraskuuta 2014

Suomessa sateenkaariliput liehuvat, ensimmäinen erä voitettu...

Olen aikaisemminkin kirjoitanut, että olen ollut vaimoni kanssa Inter Rail-matkalla kolme kertaa: Vuonna 2000 Englannissa, Skotlannissa ja Irlannissa, vuonna 2002 eri puolilla Eurooppaa, pääosin Ranskassa ja vuonna 2003 Italiassa. Kaikki mukavia mutta rankkoja matkoja, joita on mukava silloin tällöin muistella varsinkin matkakuvia selaillessa - tosin nykyisin aika harvoin.

Kerroin taannoin blogisivullani, mitä meille tapahtui heinäkuussa 2003 Italiassa Venetsian Pyhän Markuksen aukiolla.

Samassa artikkelissa hiukan ennakoin tulevaa tyyliin, entä mitä tapahtui muutaman päivän päästä Milanossa, kuuluisalla Duomon aukiolla...

Niin että mitä?

Oli upea sää, ihmisiä oli valtavasti liikkeellä. Erään valtavan kannatinpylvään juurella soitteli iäkkäänpuoleinen mies altosaxofonia.

Sanoin vaimolleni: "Sanohan, mitä tuo katusoittaja soittaa seuraavana kappaleena?" Saattoi olla, että himpun verran häntä kukaties ohjeistimme, mutta seuraava kappale oli kuuluisa Besame mucho.

Duomon aukiolla oli valtavasti myyntikojuja. Hetken mielijohteesta ostin kaksi PACE-lippua, sateenkaarilippua...

Kotiin saavuttuamme päätin lahjoittaa toisen lipun eräälle kemiläiselle asianajajalle, jonka ohjeistusta olin saanut erään asiakokonaisuuden ratkaisemiseksi.
Aluksi hän aivan ehdottomasti kieltäytyi lahjastani, mutta sitten hän muistaakseni totesi: "Voihan siitä tehdä vaikka kesäshortsit!" En ole muistanut kysyä, tapahtuiko näin. Ainakaan hänen en ole nähnyt PACE-sateenkaarilipusta tehdyissä shortseissa liikkuvan kaupungilla, voi olla että kesämökillä...

Kerroin em. lipuista myöhemmin nuoremmalle pojallemme Timolle Helsingissä käydessämme. Hän valisti minua: "Tiedätkö, kenen symboleita ne ovat?" Tunnustin totaalitietämättömyyteni. "Ne ovat homo- ja lesboporukoiden tärkeimpiä tunnuksia, symboleita." hän yksiselitteisesti sanoi...

"Älä helvetissä! Onko tosiaan niin?" ymmällään parahdin. Näin tietämätön minäkin olin vielä vuosituhannen alussa.
No syy lienee se, että minulla oli siihen saakka ollut työn ja/tai ammattiyhdistyskuvioiden ohessa täysin toisenlaiset kiinnostuksen kohteet.

Kai tuo toinen PACE-sateenkaarilippu on jossakin hyllykössä vaatekaapissa. Meillä sille ei ole ollut eikä tule olemaan käyttöä.
Sen voin vaikka myydä asiaa harrastavalle. Viime vuosina heitä on tullut ulos kaapeista saranat vingahdellen ja tämän päivän tapahtumien jälkeen varmaan lisääkin, toivottavasti ei aivan häiriöksi saakka.

Toki hinnan täytyy olla kohdallaan, sillä hintaa sille on tullut - aito lippu ihan
Italiasta/Milanosta/Duomon aukiolta...




Nettikäännös:


4 käännöstä sanalle pacesanakirjassa italia - suomi

1

hiljaisuus 

    2

    rauhallisuus

      3

      harmonia 

        4

        rauha 






          Ei kommentteja:

          Lähetä kommentti