perjantai 31. heinäkuuta 2015

Voi turhuuksien turrhuutta...

Mitäpä tuohon muuta osaa sanoa. En kerta kaikkiaan voi ymmärtää, että raavaat känsäkouraiset suomalaismiehetkin pelaavat mokomia pelejä - tuntitolkulla...


Suora nettilainaus Talouselämä-lehdestä hiukan tuunattuna:


Isku fanien kasvoille" – Angry Birds 2:n rahastukselle täystyrmäys

31.7.2015 12:51 Mashable-teknologiasivusto teilaa Angry Birds 2:n pelinsisäisiin ostoksiin perustuvan rahastusmallin.
Rovion supersuositun Angry Birdsin jatko-osa Angry Birds 2 tuli eilen ladattavaksi Applen ja Googlen sovelluskauppoihin. Rovion mukaan pelistä on jo ehtinyt muodostua hitti, sillä sitä on ladattu yli miljoona kappaletta.

Arvostelijan suurin kiukku kohdistuu siiten, että pelaajalla on käytössään viisi "elämää" kentän selvittämiseksi. Jos näiden aikana kenttä ei mene läpi (tai pelaaja keskeyttää kentän pelaamisen), seuraava yritys on vasta puolen tunnin päästä.
Anfry Birds 2 perustuu free-to-play-mekaniikaan, eli Rovio rahastaa pelinsisäisillä ostokisilla. Tämä ei ole miellyttänyt ison amerikkalaisen Mashablen arvostelijaa, joka luonnehtii peliä ilmaisulla "free-to-play fail".
Vaihtoehtona odottelulle on mainoksen katselu. Toinen vaihtoehto on käyttää pelinsisäisenä valuuttana toimivia jalokiviä, joita ostetaan oikealla rahalla.
– Free-to-play-mekaniikan heikkoudet tulevat näkyviin vasta myöhemmin pelissä, kun päästään hankalampiin kenttiin asti, Mashable kirjoittaa.
Myöhemmin pelissä kenttien selvittämiseksi tarvetta tulee myös loitsuille, joita pääsee hamstraamaan samaisia jalokiviä hankkimalla.
Mashable pitää free-to-playta peliin päälle liimattuna elementtinä ja kaikesta näkee, ettei Angry Birdsiä ole suunniteltu siihen.
– Rovion yritykset liittää pelinsisäiset ostokset Angry Bidsiin tuhoavat juuri sen, mikä pelissä on hauskaa: Yrittää haastetta uudelleen ja uudelleen, kunnes olet ammattilainen, arvostelija toteaa.
Mashablen mielestä peli voisi olla menestyksekäs perinteisenä premium-pelinä, josta maksetaan kerran oston yhteydessä.
– Rovio päätti lypsää fanejaan free-to-play-kolikkoleikillä. Se ei ole oikein. Se on isku vasten kasvoja kaikille, jotka ovat tukeneet pelisarjaa vuodesta 2009 asti. Se on vähemmän kuin mitä omistautunut fani ansaitsee. Vältä tätä, Mashable lopettaa.
Kehuja peli saa Arena-nimisestä moninpelihaastetilasta sekä sekä uusista pomotaisteluista. Nämä jäävät kuitenkin murskaritiikin taakse.
Mashable ei ole arviossaan yksin. Myös Slashgear tylyttää pelin ansaintalogiikka ja pitää sarjan ykkösosaa tämän vuoksi parempana.
Phone Arena antaa pelille positiivisen kokonaisarvion, mutta yhtyy edellisiin pelinsisäisten ostosten ärsyttävyydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti