maanantai 6. heinäkuuta 2015

On tämä kummaa aikaa...

Kreikka pyrki ja pääsi 2000-luvun alussa EU:n jäseneksi ja takertui kiinni euron syrjään väärin perustein. Kreikka ei ollut siihen maailman aikaan ollenkaan ns. EU-kunnossa eikä se ole sitä nimenomaan nyt...

On tämä kummaa aikaa!

Rapiat 60% kreikkalaisista äänesti yli 60%:n tuloksella ei velkaohjelmasta, vaikka mediatietojen mukaan kreikkalaiset eivät loppujen lopuksi tienneet, mistä he äänestivät. Kyllä-äänestäjät jäivät selkeästi tappiolle, vaikka he todennäköisesti olivat piirun verran oikeammassa EU-jatkon suhteen kuin edelliset.

Kreikka on jakaantunut vähintäänkin kahtia - otollinen maaperä jatkossa levottomuuksille.

Ylpeydellä on hintansa. On ennustettu, että Kreikan pankit ovat kiinni pitkään, mikäli jotain aivan yllättävää edistysaskelta Kreikan velkaneuvottelujen suhteen ei tapahdu. Mediatietojen mukaan Kreikka on tällä hetkellä yksinkertaisesti täysin maksukyvytön, se on peeaa...

Veikkaan, että Kreikka joutuu ottamaan lusikan kauniiisti käteensä ja pyytämään välittömiä neuvotteluja talouskriisin edes osittaiseksi ratkaisemiseksi. Muiden EU-maiden lypsäminen on nyt loppu.

Jospa uusi, nimettävä Kreikan valtionvarainministeri tuo tullessaan uusia elementtejä neuvottelupöytään. Edellisen kehonkieli ja sanomiset ilmeisesti ärsyttivät muut velkaneuvotteluihin osallistuneet täydellisesti...


Tässä täydennystä:

Hillitty Oxfordin tohtori nousi Kreikan uudeksi valtiovarainministeriksi

TALOUS  
ALKIS KONSTANTINIDIS / REUTERS
Euklid Tsakalotos.
Euklid Tsakalotos.
Kreikan uudeksi valtiovarainministeriksi on nimitetty Eukleidis Tsakalotos, uutistoimisto AFP kertoi maanantai-iltana.
Vuonna 1960 Hollannissa syntynyt Tsakalotos on aiemmin työskennellyt Kreikan apulaisulkoministerinä. Hän on ollut huhtikuusta lähtien Kreikan pääneuvottelija EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa käytävissä neuvotteluissa. Neuvotteluryhmä toimi maanantaina eronneen entisen valtiovarainministerin Gianis Varoufakiksen alaisuudessa.
Päivittäisissä neuvotteluissa Kreikkaa edustanutta Tsakalotosta kuvaillaan sovittelevaksi ja hillityksi. Hän on tullut myös toimeen euroryhmän kanssa paremmin kuin Varoufakis. Neuvottelijana Tsakalotos on ammattimainen ja järjestelmällinen.
Hänet valittiin vasemmistolaisen Syriza-puolueen edustajana Kreikan parlamenttiin vuonna 2012.
Britanniassa kasvanut Tsakalotos on opiskellut Oxfordin yliopistossa politiikkaa, filosofiaa ja taloutta. Hän osallistui aktiivisesti opiskelijapolitiikkaan ja vastusti globalisaatiota.
Tsakalotos väitteli tohtoriksi vuonna 1989. Vuodet Britanniassa kuuluvat hänen aksentissaan.
Tohtorintutkinnon jälkeen Tsakalotos työskenteli tutkijana ja opettajana brittiläisessä Kentin yliopistossa 1990-luvun alussa ja Ateenan kauppakorkeakoulussa vuosina 1994–2010.
Hänen vaimonsa on Kreikan kriisiä tutkinut ekonomisti Heather D. Gibson.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti