tiistai 14. heinäkuuta 2015

Ilkka Kanervan turhanpäiväinen reissu Moskovaan...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Ulkomaat  | 

Kanerva tapaamaan Naryškinia Etyj-kohusta: Kovat puheet eivät saa jäädä retoriikassa pinnalle

Suomi epäsi duuman puhemiehen Sergei Naryškin pääsyn maahan Etyj-huippukokouksen aikana, koska tämä on EU:n matkustuskiellossa.


Ilkka Kanerva.
Ilkka Kanerva. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) Ilkka Kanerva ja Venäjän duuman puhemies Sergei Naryškin tapaavat Moskovassa perjantaina. Kanerva haluaa keskustella Naryškinin kanssa parin viikon takaisesta Etyj-kohusta.
– Tavoitteena on sen selvittäminen, että asiat ovat hoidettavissa, että vuorovaikutus ja puheyhteys ovat säilyneet, Etyjin yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva kertoo Ylelle.
Suomi epäsi Sergei Naryškin pääsyn maahan Etyj-huippukokouksen aikana, koska tämä on EU:n matkustuskiellossa. Maiden välillä käytiin tiukkaakin sananvaihtoa Suomen päätöksestä. Venäjä piti Suomen toimintaa avoimen vihamielisenä, ja duuma tuomitsi Suomen päätöksen.
– On tärkeää, että kovat puheet eivät jää retoriikassa pinnalle, vaan ollaan aidosti sitoutuneita ja viedään asioita eteenpäin. Ukrainan kriisi on asia, jota ei voi ratkaista ilman Venäjää. Kukaan täysijärkinen ei sanoisi niin, Kanerva sanoo.
Hän pitää Etyjiä Ukrainan kriisin välitystehtävässä kaikkein keskeisin toimijana ja korostaa, että Etyjin toimintakyvyn pitää säilyä eri tasoilla. Perjantain tapaamisen tavoitteena on varmistaa Etyjin toimintamahdollisuudet ja Venäjän sitoutuminen Etyjin toimintaan..
Kanervan mukaan duuman puhemies Sergei Naryškinilta löytyi suhteellisen nopeasti aika tapaamiselle. Hän pitää sitä hyvänä merkkinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti