torstai 30. heinäkuuta 2015

Mahtavaa Valmet - Hyvä Suomi...

Mitäpä tuohon muuta sanomaan...

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:


Analyytikko: Valmetille ei ole näkyvissä mustia pilviä

KUVA: VALMET
Sellu-, paperi- ja energiateollisuuden palvelutoimittajalta Valmetilta odotettiin toisella neljänneksellä tuloskohennusta, mutta yhtiö onnistui silti yllättämään kovalla kasvullaan.
Valmetin toisen neljänneksen tulos oli selvästi omia odotuksiani ja konsensusodotuksia parempi”, Inderesin analyytikko Antti Viljakainenmyöntää.
Tulos yllätti myös sijoittajat, sillä Valmetin osake ampaisi tulosjulkistuksen jälkeen yli kahdeksan prosentin nousuun. Viljakainen nostaa Valmetin tuloksesta esiin erityisesti kannattavuuden nousun lähemmäs tavoitehaarukan puoliväliä. Myös tilausvirrassa ja Palvelut-liiketoimintalinjalla oli nähtävissä hyvää kehitystä.
”Kannattavuus parani korkeamman liikevaihdon kautta, ja bruttokate kehittyi myös varsin hyvin."
Viljakaisen mukaan markkinoilla suhtauduttiin epäileväisesti uuteen Automaatio-linjaan, kun ensimmäinen kvartaali sujui huonosti. Valmetin puolella Automaatio-onnistui kuitenkin saamaan vahvan alun. Viljakainen uskoo, että strategisesti Automaatio-linja täydentää hyvin Valmetin portfoliota.
”Automaatiolla on positiivinen vaikutus kokonaisuuteen, sillä se on vakaa liiketoiminta, joka tasoittaa Valmetin muuten syklistä portfoliota.”
Juurikaan heikkouksia tuloksesta ei Viljakaisen mukaan löydy.
”Suhteessa odotuksiin ei ollut oikeastaan muita heikkouksia kuin kertaerät. Kurssireaktio kuitenkin osoittaa, että markkinat osaavat katsoa kertaerien läpi.”
Valmetin tulevaisuuden kehityskohteeksi Viljakainen nimeää kannattavuuden. Yhtiö on myös itse sanonut painopisteen olevan kannattavuuden parantamisessa.
”Toisella kvartaalilla yhtiön kannattavuus oli ensimmäistä kvartaalia parempi, mutta ei kannattavuutta vielä voi hyväksi kutsua, sillä se ei ole edes puolivuositasolla tavoitehaarukassa. Sillä saralla riittää vielä töitä, ennen kuin Valmet pystyy raportoimaan kokonaisen vuoden tavoitetason kannattavuutta.”
Viljakainen kertoo olevansa suhteellisen luottavainen Valmetin tulevaisuuden näkymiin. Hän uskoo, että Valmetin tärkeältä markkina-alueelta Euroopalta voisi odottaa elpymistä jo lähitulevaisuudessa.
Valmetin Palvelut-liiketoiminta on vetänyt tasaisen vakaasti. Paperia lukuun ottamatta metsäsektorin kapasiteetin käyttöaste on korkea, ja palvelukauppaa on odotettavissa jatkossakin.
”Ihan hyvillä mielin yhtiö voi jatkaa eteenpäin, sillä ainakaan kovin mustia pilviä ei ole näkyvissä lähitulevaisuudessa, nyt kun markkinakin on elpynyt.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti