perjantai 3. heinäkuuta 2015

Sarjastamme kärpäsestä härkänen - Suomi-Venäjä/duuma pienoismaaottelu menossa...

EU:n pakotelista on ollut Venäjän päättäjien tiedossa iät ajat. Luonnollisesti Suomen on noudatettava em. listan velvoitteita, aisan yli ei potkita...

Helsingissä järjestettävä Etyj-kokous nostattaa mielestäni aivan turhaan tunteita pintaan. 

Mikäli venäläiset olisivat toimineet tällä kerrala järkevästi, he olisivat nimenneet 15-henkilön valtuuskuntaansa ainoastaan ei pakotelistalla olevia poliitikkoja.

Silloin ei olisi syntynyt minkäänlaista ongelmaa asian sunteen mutta...

Vahvaakin vahvempi nokkimisjärjestys toimii suuressa itäisessä naapurissamme. Kyllähän siellä varmaan ensimmäisenä matkalaukkuja on ollut pakkailemassa Venäjän duuman puhemies, mutta kuinka ollakaan, hän oli ja on edelleenkin EU:n pakotelistalla...

Mediatiotojen mukaan duuman keskusteluissa äänenpainot ovat olleet kovanpuoleisia, mahdollisesti kovempia kuin Venäjän virallisessa ulkopolitiikassa.
On mm. mainittu, että Venäjällä vuonna 2006 säädetty laki mahdollistaa laajan määrän erilaisia rajoitteita kuten yhteistyöhankkeiden keskeyttämisen, ulkomaankaupan operaatioiden keskeyttämisen, kansainvälisten kauppasopimusten jäädyttämisen, tullimaksujen muuttamisen. Edellä mainitut kohdistuisivat siis Suomen suuntaan.
Miksi?
Siksi, että Suomi vain ja ainoastaan noudattaa EU:n pakotelistaa.
Kysymyksessä Venäjän osalta on testata Suomen "lipsumista EU-rintamasta". Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että ei lipsuta. Voihan toki ennen Etyj-kokouksen alkamista löytyä se kuuluisa "porsaanreikä", jonka perusteella kaikki osapuolet voivat kasvojaan menettämättä hiukan asiassa joustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti