torstai 9. heinäkuuta 2015

Fortum vielä mukaan Fennovoima-hankkeeseen...

Kyllä - näin siinä vielä käy, että ainoa potentiaalinen, uskottava ja suomalainen osapuoli Fennovoima-hankkeeseen on Fortum.

Olli - entisenä jalka-, vähintäänkin potkupalloilijana - tuntee varsin hyvin ajanpeluun pelikuviot.

Itsekin olen väliin seuraillut Veikkauksen nettisivuilta livepelin yhteydessä jalkapalloa ja todennut, että aikaa voi tarvittaessa pelata lukemattomin konstein, vippaskonsteinkin erotuomarin siihen puuttumatta.

Mistä lie Fennovoiman-pelikuvioihin putkahtikin tuo miniluokan kroatialaisyritys? Täysin epärealistinen vaihtoehto...

No kunhan tuo Fortum vääntää nuo Karjalan vesivoima-asiat/päätökset kuntoon, se tulee ryminällä mukaan Fennovoima-hankkeeseen. 


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Rehn Fennovoiman epäselvistä omistus­järjestelyistä: Kyse ei ole ajanpeluusta – noudatamme vain lakia

Elinkeinoministeri Olli Rehn kiistää, että Fennovoima ostaisi epäselvillä omistusjärjestelyillään aikaa, jotta Fortum ehtisi mukaan hankkeeseen.

TALOUS 
ANNI REENPÄÄ / LEHTIKUVA
Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk).
Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk).
Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) väläytti keskiviikkona, että Fortum voi sittenkin osallistua Fennovoima-hankkeeseen.
Rehn totesi Ylen uutislähetyksessä, että ydinvoimalahankkeeseen voi mahdollisesti liittyä uusia sitoutuneita toimijoita, jos ne ehtivät ilmoittaa osallistumisestaan elinkeinoministeriön selvitystyön aikana.
Ministeriö pyysi Fennovoimalta tarkempaa selvitystä yhtiön omistusjärjestelyistä sen jälkeen, kun yritys jätti ydinvoimalan rakennuslupahakemuksen kesäkuun lopussa.
Alun perin energiayhtiö Fortumin piti tulla mukaan Fennovoima-hankkeeseen 15 prosentin omistuksella, jos se saa enemmistöosuuden Luoteis-Venäjällä sijaitsevasta vesivoimayhtiöstä.
Fortumin neuvottelut vesivoimayhtiöstä venäläisen energiayhtiö Gazpromin kanssa kuitenkin pitkittyivät, ja Fennovoima hankki Fortumin tilalle pääomistajayhtiöönsä osakkaaksi pienen kroatialaisen aurinkoenergiayhtiö Migrit Solarna Energijan.
Kroatian kaupparekisteritietojen mukaan pikkuyrityksellä on kytköksiä Venäjälle. Fortumin neuvottelut vesivoimasta jatkuvat.

Elinkeinoministeri Olli Rehn, pystyikö Fennovoima ostamaan pienen kroatialaisfirman avulla aikaa, jotta Fortum ehtii mukaan hankkeeseen?"Tässä ei ole kyse ajanpeluusta eikä vatuloinnista, vaan siitä että meidän virkavelvollisuutemme on tutkia eikä hutkia näin isossa asiassa. Teemme töitä niin, että voimme olla varmoja asiasta. Se vie ehkä joitakin viikkoja vielä."

Vielä kesäkuussa totesitte, että aikataulu eivät jousta, vaikka Fortumin neuvottelut Venäjällä venyvätkin. Joustettiinko nyt sittenkin?"Ei ole joustettu, vaan noudatamme Suomen ydinenergialakia ja selvitämme omistuskysymyksen asianmukaisella tavalla."

Löysikö Fennovoima siis laista porsaanreiän, jolla venyttää tätä prosessia?"Ei tässä ole kyse Fennovoiman tulkinnasta, vaan Suomen hallituksen ja sen taustalla olevien oikeusoppineiden tulkinnasta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti