maanantai 6. heinäkuuta 2015

Salaiseksi, niinpä tietysti, kuuluu hämypelin kuvioon...

Toivottavasti elinkeinoministeriö ei sentään näin halpaan mene, kyllä tämä touhu edelleen niin sanotusti haisee...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Fennovoima vaatii Migritin omistajaselvityksen leimaamista salaiseksi

TALOUS 
JARMO STENMARK / LEHTIKUVA
Fennovoiman pääkonttori Helsingin Salmisaaressa.
Fennovoiman pääkonttori Helsingin Salmisaaressa.
Pyhäjoelle ydinvoimalaa puuhaava Fennovoima jättää tänään maanantaina selvityksen yhtiön uudesta omistajaehdokkaasta Migrit Solarna Energijasta. Selvitys annetaan elinkeinoministeriön kirjaamoon virka-aikana.
Fennovoima vaatii selvityksen leimaamista salaiseksi, sillä yhtiön mukaan asiakirja sisältää luottamuksellisia tietoja.
Yleensä viranomaisille jätetyt asiakirjat ovat julkisia.
Fennovoiman mukaan asiakirjat sisältävät luottamuksellisia kaupallisia tietoja sekä luottamuksellisia tietoja Migritin henkilöomistajista.
Elinkeinoministeriön mukaan selvityksen julkisuuden asteesta päätetään aineistoon tutustumisen jälkeen.
Fennovoima jätti rakentamislupahakemuksen kesäkuun lopussa, ja hakemuksen liitteessä oli luettelo yhtiön omistajista. Rakentamisluvan ehtona on, että vähintään 60 prosenttia yhtiön omistajista on peräisin EU:n tai Efta-maiden alueelta.
Migritin kotipaikka on Kroatiassa, joka kuuluu Euroopan unioniin.
Elinkeinoministeriö haluaa selvityksen siksi, että Migrit on nuori ja pieni yhtiö eikä sen omistajia tunneta Suomessa. Ydinvoiman vastustajat ovat esittäneet väitteitä, joiden mukaan Migrit olisi venäläisen Rosatomin bulvaani. Rosatom omistaa 34 prosenttia Fennovoimasta.
Ministeriö haluaa luotettavat taustatiedot Migritin avainhenkilöistä, joita ovat Grigory EdelMaxim Soloshchanskiy ja Oksana Dvinskykh
Fennovoiman on kerrottava heidän liitännäisyyksistään muihin yhtiöihin, joissa he ovat omistajina, johtotehtävissä tai rahoittajina.
Migritin on toimitettava tilinpäätöstiedot kolmelta viime vuodelta sekä tietoja liiketoiminnan mahdollistavista rahoitusjärjestelyistä. Yhtiön on kerrottava, miten se järjestää osuutensa Fennovoiman rahoituksesta. Suunnitelman mukaan Migritin panos on runsaat 150 miljoonaa euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti