keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kirottu, kirottu, kirottu veto-oikeus...

Tässäkin murheellisessa ja traagisessa tapauksessa viime kädessä voimme onneksi todeta, että totuus ei pala tulessakaan...


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Venäjä torjui veto-oikeudellaan YK:n ehdotuksen MH17-lennon alas ampumisen tutkimisesta

ULKOMAAT 
DOMINIQUE FAGET / AFP
Hollannista Malesiaan matkalla ollut matkustajakone ammuttiin alas Itä-Ukrainassa viime vuoden heinäkuussa.
Hollannista Malesiaan matkalla ollut matkustajakone ammuttiin alas Itä-Ukrainassa viime vuoden heinäkuussa.
Venäjä torjui myöhään keskiviikkona veto-oikeudellaan YK:n turvaneuvoston ehdotuksen kansainvälisestä tuomioistuimesta, joka olisi perustettu selvittämään Malaysia Airlinesin lennon MH17 alas ampumista Itä-Ukrainassa. Tuomioistuinta ehdottivat Malesia, Australia, Alankomaat ja Ukraina.
YK:n keskiviikkoisessa kokouksessa tuomioistuimen perustamista puolsi 15:sta osallistujamaasta 11.
Ehdotusta vastaan olivat Venäjä, Kiina, Angola ja Venezuela.
Venäjän presidentin Vladimir Putinin kerrottiin aiemmin nimittäneen ehdotusta tuomioistuimen perustamisesta ”ennenaikaiseksi ja vahingolliseksi”, kun hän keskusteli aiheesta Hollannin pääministerin Mark Rutten kanssa.
Levada-keskuksen kesäkuussa tekemän kyselytutkimuksen mukaan venäläisistä lähes puolet piti ajatusta tuomioistuimen perustamisesta täysin tai lähes kannatettavana. 34 prosenttia ei ottanut kantaa, ja vain 19 prosenttia vastusti ehdotusta.
Kyselytutkimuksen mukaan selvä enemmistö venäläisistä syyttää MH17:n alas ampumisesta joko Ukrainan asevoimia tai Kiovan vallanpitäjiä tai molempia. Vain kolme prosenttia arveli syylliseksi "Donetskin kansantasavallan" taistelijat, ja kaksi prosenttia arveli, että syyllinen on Venäjä.
Hollannin Amsterdamista Malesian Kuala Lumpuriin matkalla ollut matkustajakone ammuttiin alas Itä-Ukrainassa viime vuoden heinäkuussa ja koneessa olleet 298 matkustajaa kuolivat. Koneessa oli 283 matkustajaa ja 15 miehistön jäsentä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti