keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Bulvaani mikä bulvaani, näkeehän sen sokea Reettakin...





Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta:

Talous  | 

Oikeusprofessori: Jos kyseessä on bulvaani, Fennovoiman hakemus voidaan hylätä

Eurooppa-oikeuden professorin mukaan ydinvoimahankkeessa täytyy ottaa huomioon myös Suomen huoltovarmuus niin rauhan kuin sodankin aikana.



Juha Raitio
Juha Raitio Kuva: Yle

Eurooppa-oikeuden professori Juha Raitio pitää mahdollisena, että Fennovoiman ydinvoimalupahakemus hylätään. Raition mukaan tärkeätä on nyt selvittää, onko Fennovoiman yllätysosakas aidosti kroatialainen.
– Jos kyseessä on bulvaani, niin silloin se muuttaa tämän asetelman. Silloin se toimija asiallisesti ottaen on jonkun EU:n ulkopuolelta tulevan toimijan välikätenä, Helsingin yliopistossa professorina toimiva Raitio selitti Ylen päivän kasvo -ohjelmassa.
Bulvaani tarkoittaa ostajaa, joka toimii välikätenä toiselle yritykselle. Raitio muistutti, että Suomen valtio on vaatinut Fennovoiman ydinvoimahankkeelle vähintään 60 prosentin EU- tai Eta-alueelta tulevaa omistusta.
– En tuijottaisi tässä pelkästään siihen, että kyseessä on paperilla kroatialainen yritys, Raitio sanoi.
Fennovoiman yllätysosakkaaksi ilmestyi eilen tiistaina kroatialainen yritys nimeltään Migrit Solarna Energija. Yrityksellä on epäilty olevan taustallaan venäläisiä liikemiehiä.
Raitio korostaa, että on valtiovallan harkinnassa, millaiset johtopäätökset tehdään. Työ- ja elinkeinomiisteriö ilmoitti tänään lähettäneensä Fennovoimalle lisäselvityspyynnön kroatialaisyhtiön tosiasiallisesta omistuksesta.
Raition mukaan ydinvoimahankkeessa täytyy ottaa huomioon myös Suomen huoltovarmuus niin rauhan kuin sodankin aikana.
– Tässä mielessä turvallisuuskysymykset nousevat framille myöskin Fennovoiman osalta, Raitio jatkoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti