maanantai 20. heinäkuuta 2015

Mielenkiintoinen viikon aloitus autoilun merkeissä...

Niin kuin muistat olen kahden auton loukussa - myönteisesti. Meillä on kesäauto eli VW Doppel TD vm. 1989, ajettu noin 303.000 km ja talviauto eli Land Rover Freelander vm. 2000, ajettu noin 140.000 km.

Kesälomilla oleva nuorempi poikamme näytti viime viikolla Lounais-Lappi-lehdestä keminmaalaisen autoliikkeen, Pörhön ilmoitusta, jossa oli ja on edelleen myytävänä Nissan Pathfinder vm. 2006, ajettu rapiat 140.000 km. 
Kyseistä autoa löytyy mm. Nettiauto-palstalta hintahaarukassa 10.000-25.000 euroa useita.

Otin sähköpostin välityksellä ja myöhemmin puhelimitse yhteyttä kyseisen autoliikkeen erääseen automyyjään ja sovin koeajosta.

Kävimme tänään maanantaina 20.07.2015 koeajamassa pienen lenkin em. kulkuneuvoa, jota joissakin esitteissä nimitellään "herrasmiesmaasturiksi"...
Asiallisen tuntuinen kulkuneuvo, josta löytyy monia sellaisia ominaisuuksia, joita joskus kaipaa ajellessani nykyisillä autoillamme. Toisaalta paljon myös sellaista, jolla todennäköisesti ei ole juurikaan tarvetta.

Emme vielä keskustelleet mahdollisista vaihtokuvioista, mutta asia jäi omalta osalta puolivakavaan harkintaan.

Em. tyyppisen auton hinta käytettynäkin on sitä luokkaa, että hiukan mietityttää jopa uuden auton hankinta. Käväisimme Keminmaasta tullessamme jututtamassa Kemin Wetterillä tuttua, nuorta automyyjää Dacia Duster nelivetoauton puitteissa. Sitäkin on ehkä syytä käydä koeajamassa.

Todettakoon, että henkilökohtaisesti en ole kovin innokas autojen koeajaja - ehkä kerran kymmenessä vuodessa jos silloinkaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti