keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Yhdysvaltalaismediat: Trumpin entinen lakimies aikoo todistaa presidentin syyllistyneen rikoksiin virassa ollessaan...

Hmmmmm - vai niin - silmukka Trumpin kaulassa kiristyy, mutta haitanneeko tuo mitään. Hän elää omaa feikkimaailmaansa...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista sellaisenaan:

Ulkomaat

Yhdysvaltalaismediat: Trumpin entinen lakimies aikoo todistaa presidentin syyllistyneen rikoksiin virassa ollessaan

Wall Street journal -lehden lähteen mukaan Cohen aikoo kertoa edustajainhuoneen valvontakomitealle todistaneensa Trumpin ”valheita, rasismia ja pettämistä”.

YHDYSVALTAIN presidentin Donald Trumpin entinen henkilökohtainen lakimies Michael Cohen aikoo ensimmäistä kertaa todistaa presidentin syyllistyneen rikoksiin virassa ollessaan, kirjoittavat muun muassa Wall Street Journal ja ABC.

Cohen todistaa keskiviikkona kongressissa edustajainhuoneen valvontakomitean edessä julkisesti noin viideltä iltapäivällä Suomen aikaa. Lisäksi hän puhuu suljetuissa istunnoissa tiistaina ja torstaina.

Wall Street Journalin lähteen mukaan rikokset liittyvät aikuisviihdetähti Stephanie Cliffordin maksamiseen hiljaiseksi. Juuri Wall Street Journal paljasti ensimmäisenä noin vuosi sitten Cohenin maksaneen Cliffordin hiljaiseksi 130 000 dollarilla. Myös Stormy Daniels -nimellä tunnettu Clifford väitti harrastaneensa seksiä Trumpin kanssa hieman tämän pojan syntymän jälkeen.

ERIKOISSYYTTÄJÄ Robert Muellerin johtamaa Venäjä-tutkintaa Cohen ei aio kommentoida suoraan, mutta uutistoimisto Reutersin mukaan Cohen aikoo kertoa Trumpin olleen mukana suunnittelemassa tornitalohanketta Moskovaan vielä presidentinvaalikampanjansa aikana kesäkuussa 2016. Trump on väittänyt, että hanke olisi kuopattu ennen kampanjaa.
Wall Street journalin ja ABC:n lähteiden mukaan Cohen aikoo myös julkistaa Trumpin henkilökohtaisia tiliotteita ja väittää, että Trumpilla on ollut tapana liioitella tai vähätellä omaisuuttaan sen mukaan, mikä kulloinkin palveli hänen tai hänen yritystensä etua. Cohenin mukaan Trump olisi esimerkiksi vältellyt maksamasta kiinteistöveroa.

COHEN on itse aloittamassa kolmen vuoden vankeustuomion toukokuussa. Tuomio tuli veronkierrosta, valehtelusta kongressin kuulemisessa sekä vaitiolorahan järjestämisestä kahdelle naiselle, jotta nämä vaikenisivat väitetyistä seksisuhteistaan Trumpiin ennen tämän valintaa presidentiksi.

Samalla kun hän myönsi syyllisyytensä Cliffordin ja toisen naisen, Playboy-malli Karen McDougalin maksamiseen hiljaiseksi hän kertoi toimineensa Trumpin ohjeistuksesta.

Trump on kieltänyt sekä määränneensä Cohenin maksamaan naisille että naisten kertomukset suhteista. Hänen mukaansa kyse oli yksityisistä liiketoimista.

JOS lähteiden tiedot pitävät paikkansa, Cohen tarjoaa keskiviikkona ensimmäistä kertaa todistusaineistoa siitä, että Trump olisi syyllistynyt rikokseen toimiessaan presidenttinä.

Cohenin odotetaan kertovan tilanteista, joissa hän on nähnyt Trumpin valehtelevan, pettävän ja käyttäytyvän rasistisesti, lähteet kertovat yhdysvaltalaismedioille.

Cohenin piti todistaa valvontakomitean edessä jo aiemmin, mutta hän siirsi todistustaan, koska tulkitsi Trumpin ja tämän nykyisen lakimiehen Rudy Giulianin uhkailleen hänen perhettään.

Cohen työskenteli Trumpin alaisuudessa pitkään, ensin tämän yritykselle ja sitten suoraan Trumpin henkilökohtaisena lakimiehenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti