perjantai 8. helmikuuta 2019

Venäläinen uutistoimisto: Venäjä valmis selvittämään yli neljä vuotta sitten Ukrainassa alasammutun malesialaiskoneen tapausta...

Hmmmmm - vai niin - ainoa ongelma tässä on se, että enää ei ole mitään selvittämistä. Kiistattomasti on osoitettu, että Venäjän nykyhallinto, viime kädessä Venäjän presidentti Vladimir Putin on syyllinen tai...
On mahdollista, että pitkällä viiveellä nyt ollaan sivililentokoneen raukkamainen ja häikäilemätön alasampuminen tunnustamassa toteamuksella, että on toimittu vastoin määräyksiä ja vastuuhenkilöt tuomitaan Venäjän puolustusministeriössä. Arvattavissa on, että asiasta kehitellään mittava mediatapahtuma...
Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunatuuna:
Ulkomaat

Venäläinen uutistoimisto: Venäjä valmis selvittämään yli neljä vuotta sitten Ukrainassa alasammutun malesialaiskoneen tapausta

Venäjä on tähän asti tiukasti kiistänyt kaiken osallisuutensa 298 ihmishenkeä vaatineeseen matkustajakoneen alasampumiseen.

VENÄLÄISEN uutistoimisto Interfaxin mukaan Venäjä on valmis keskustelemaan Hollannin kanssa heinäkuussa 2014 tuhoutuneen malesialaiskoneen tapauksesta. Tieto keskusteluhalukkuudesta on Interfaxin mukaan peräisin Venäjän varaulkoministeriltä Aleksander Gruškolta.

Aiemmin tällä viikolla Hollannin hallitus ilmaisi Reutersin mukaan olevansa ”yhä varmempi”, että Venäjä olisi pian valmis suljettuun tapaamiseen, jonka aiheena on se, kuka on vastuussa Malaysia Airlinesin lennon MH17 kohtalosta.

Amsterdamista Kuala Lumpuriin matkalla ollut Malaysia Airlinesin lento MH17 ammuttiin alas Itä-Ukrainan ilmatilassa heinäkuun 17. päivänä vuonna 2014. Boeing 777 -matkustajakoneen kyydissä oli 298 ihmistä, joista suurin osa oli hollantilaisia.


Tapausta ovat tutkineet sekä kansainvälinen JIT-tutkintaryhmä että vapaaehtoisten muodostama tutkintasivusto Bellingcat. Molemmat julkaisivat omat raporttinsa MH17:n tapauksesta toukokuussa 2018. Niiden esittämien todisteiden mukaan lentokoneen tuhosi venäläisvalmisteinen Buk 9M38 -ilmatorjuntaohjus, joka laukaistiin Itä-Ukrainan sota-alueelta.
BELLINGCATIN mukaan ohjuksen laukaisualueella Itä-Ukrainassa Luhanskin alueella oli tapahtuma-aikaan heinäkuussa 2014 sotilasoperaatioiden johdossa venäläinen Oleg Vladimirovitš Ivannikov, joka työskenteli Venäjän puolustusministeriön alaisuudessa.

”Emme näe yhtään hypoteesia, jossa Ivannikov ei olisi mukana iskussa”, tutkijat totesivat toukokuussa 2018.

Ivannikovin osuus tarkoittaa Bellingcatin mukaan kiistatta, että Venäjän armeija on vastuussa MH17:n alasampumisesta.

JIT kertoi samansuuntaisista todisteista. Sen mukaan iskussa käytetty Buk-ilmatorjuntajärjestelmä oli peräisin Venäjän armeijan 53. ilmatorjuntaprikaatilta Kurskista.

”Ohjusta kuljettaneen saattueen kaikki ajoneuvot kuuluivat Venäjän armeijaan”, Wilbert Paulissen Hollannin rikospoliisista sanoi toukokuussa 2018.

Venäjä on tähän asti kiistänyt tiukasti osallisuutensa iskuun, joka tappoi 298 ihmistä. Syyskuussa Venäjä kertoi, että sillä on todisteita Ukrainan osuudesta iskuun. JIT kuitenkin vastasi väitteisiin sanomalla, että Venäjän esittämät todisteet ovat virheellisiä eivätkä venäläiset olleet vastanneet tutkijoiden esittämiin lisäkysymyksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti