torstai 28. helmikuuta 2019

Venäjän uusi doktriini on huolestuttava...

Alla oleva on niitä artikkeleita, joka pitäisi uusia esim. kolmen (3) vuoden välein luvut tosin päivitettyinä.

Oletko kanssani samaa mieltä?




sunnuntai 24. tammikuuta 2016


Venäjän uusi doktriini on huolestuttava...

Venäjän uusi doktriini on huolestuttava, sillä...


Nettitietoa:

Suomessa asuu reilut 301 000 ulkomaalaistaustaista, joista Suomessa syntyneitä on lähes 45 300, kertoo Tilastokeskus. 
 Tilastokeskuksen mukaan Suomessa asui viime vuoden lopussa reilut 301 000 ulkomaalaistaustaista, mikä oli 5,5 prosenttia koko väestöstä.

Ensimmäisen polven eli ulkomailla syntyneitä ulkomaalaistaustaisia oli hieman yli 256 000 ja toisen polven eli Suomessa syntyneitä lähes 45 300.
Maanosittain tarkasteltuna kaikista ulkomaalaistaustaisista 59 prosenttia oli taustaltaan eurooppalaisia. Aasialaistaustaisia oli 24 prosenttia ja afrikkalaistaustaisia 12 prosenttia, Tilastokeskus kertoo.

Ulkomaalaistaustaisista selvästi suurin ryhmä olivat Tilastokeskuksen mukaan henkilöt, joiden taustamaa oli Venäjä tai entinen Neuvostoliitto.
Heitä oli vuoden 2013 lopussa noin 74 200, mikä on neljäsosa kaikista ulkomaalaistaustaisista.
Seuraavaksi suurimmat ryhmät olivat virolaistaustaiset, 40 990 henkilöä, somalialaistaustaiset, 15 723 henkilöä ja irakilaistaustaiset, 11 942 henkilöä.

Venäjän uudessa doktriinissa Venäjä varoittaa kaikkia sellaisista toimista, jotka se voi kokea uhaksi. 
Doktriinissa on Suomen kannalta kaksi asiaa. Siinä ennen kaikkea varoitetaan kaikkia suorittamasta minkäänlaisia toimenpiteitä, jotka voivat uhata Venäjän kokonaisuutta ja Venäjän rajaseutuja.
Nämä liittyvät olennaisesti rajaongelmiin.

Venäjällä on useita raja-ongelmia ja jotkut Venäjään vihamielisesti suhtautuvat maat voivat käyttää hyväkseen näitä rajaongelmia. Silloin ne voisivat vaatia tiettyjä alueita itselleen esimerkiksi viitaten historiallisiin ja kansallisiin tarpeisiinsa. Esimerkisi Ukrainan ja Venäjän välilä on suuria ongelmia.
Jokainen muistaa, mitä on tapahtunut noin kaksi vuotta sitten Krimillä. Konflikti jatkuu.
Jokainen muistaa, mitä on tapahtunut Itä-Ukrainassa, konflikti jatkuu...

Suomen ja Venäjän välillä tällaisia ongelmia ei ainakaan virallisesti ole.
Aina silloin tällöin huomautetaan Karjalan palauttajista, jotka haluavat, että Karjala liitetään takaisin Suomeen. Voidaan katsoa, että tämä on yksi sellainen asia, joka liittyy tähän doktriiniin.
Toisena Suomen kannalta huomionarvoisena seikkana ovat emämaan ulkopuolella asuvia venäläisiä.
Mielenkiintoista on, että Venäjä katsoo oikeudekseen puolustaa kaikkien Venäjän ulkopuolella asuvien kansalaistenssa oikeuksia. 

Kansainvälisessä oikeudessa tällaista tapaa ei ole. Venäjän kansalaisia on huomattavia määriä Kazakstanissa, Ukrainassa ja Baltian maissa.

Suomen venäläiset ovat tässä suhteessa toisenlaisia, sillä he eivät ole jääneet tänne rajamuutosten vuoksi, vaan he ovat jääneet tänne vapaaehtoisesti mutta...

Uudessa doktriinissa todetaan yksiselitteisesti:
Venäjän vaikutusvallan palauttaminen naapurivaltioissa edellyttää harkittua, laajaa ja monipuolista informaatiopolitiikkaa. 

Pientä osaa niiden yhteiskunnasta mukaansa tempaavista satunnaisista, venäjän kielen puolustamiseksi toteutettavista kampanjoista tulee siirtyä jatkuvaan, harkittuun ja tarkoitushakuiseen venäläisen kulttuurin laajentamiseen naapurivaltioissa, ennen muuta joukkotiedotusvälineiden avulla. Uuden informaatiopolitiikan suurimpana haasteena on naapurivaltioissa asuvien Venäjän kielen ja kulttuurin edustajien vieraantuminen Venäjän elämästä.

Tunnustan, että olen itsekin aivan näihin vuosiin saakka suhtautunut aika lailla kevyesti em. tyyppisiin asioihin.
Ainakin itselläni ovat silmät avautuneet viime vuosien aikana ja nimenomaan juuri nyt tammikuussa 2016 seuratessani tapahtumia Suomen ja Venäjän itärajalla, jonka olen itsekin monta kertaa ylittänyt - onneksi mennen ja tullen.
Siellä on menossa Venäjän operoima testi menossa. Suomen viranomaisia testataan kenttäolosuhteissa.

Onneksi sieltä ei tule ymmärtääkseni lisää venäläisiä, vaan niitä ulkomaalaisilaisia, joille ei ole myönnetty Venäjän kansalaisuutta ja jotka he haluavat ulostaa meidän riesaksi - on tamä kummaan maailmaa...

Haluamatta neuvoa Suomen raja- tai muitakaan viranomaisia olen sitä mieltä, että Venäjän suunnasta tuleva pakolaisvirta Suomeen on pysäytettävä niin kuin Norja on jo tehnyt.
Me suomalaiset olemme niin viimeisen päälle "sinisilmäisiä" joissakin asioissa - valitettavasti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti