sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Esko Aho suuren amerikkalaispankin JPMorganin neuvonantajaksi...

Hmmmmm - vai niin - tiedän monia suomalaisia kuplia ja/tai äärimmämäisen kovia pelimiehiä. Arvelen, että artikkelin henkilö on yksi heistä. Onneksi tuo sana korvaamattomina on "korvaamattomina" ...


Suora nettilainaus Yle Uuutiset - sivuilta sellaisenaan:

Esko Aho suuren amerikkalaispankin JPMorganin neuvonantajaksi

Pakotelistalla olevan venäläisen Sberbankin johtokunnassa olevan Ahon näkemyksiä pidetään "korvaamattomina".
Esko Aho

Esko Aho.
Yle
Yhdysvaltalainen pankki JPMorgan on nimittänyt Suomen entisen pääministerin Esko Ahon neuvonantajakseen, kertoo uutistoimisto Reuters. Aho toimii pankin Eurooppaa, Lähi-itää ja Afrikkaa käsittelevässä neuvonantajien toimikunnassa.
Reuters perustaa tietonsa amerikkalaispankin muistioon. Nimitys liittyy uutistoimiston mukaan JPMorganin strategiseen valmistautumiseen brexitin jälkeiseen aikaan.
JPMorganin muistion mukaan Ahon politiikassa sekä talouselämässä tekemät urat ja niistä saadut näkemykset ovat "korvaamattomia" pankin asiakkaille.
Aho oli Suomen pääministeri vuosina 1991–1995. Politiikan jälkeen 2000-luvulla Aho on ollut Sitran yliasiamiehenä ja muun muassa Nokian johtokunnassa. Vuonna 2016 hänet nimitettiin venäläisen Sberbankin hallintoneuvostoon. Pankki on EU:n ja Yhdysvaltain pakotelistalla.
Lähteet: REUTERS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti