torstai 28. helmikuuta 2019

Mielipiteitä eduskuntavaalien jälkeisestä elämästä pukkaa..



Hmmmmm - vai niin - pidetään ensin nuo kevään eduskuntavaalit sano...

Suora nettilainaus Verkkouutiset--sivuilta sellaisenaan:

Antti Rinne IL:lle: SDP haluaa hallitukseen vasemmistoliiton ja vihreät


SDP:n puheenjohtaja ei näe kokoomusta tai keskustaa mieluisina hallituskumppaneina.
Antti Rinne sanoo Iltalehdelle vasemmistoliiton ja vihreiden olevan SDP:n mieluisimmat hallituskumppanit, mikäli puolue voittaa vaalit. Kokoomusta ja keskustaa Rinne ei haluaisi hallituskumppaniksi.
– Poliittiset näytöt, jotka tällä hallituksella ovat eriarvoistumiskehityksen näkökulmasta, johtavat siihen, että en ottaisi kumpaakaan näistä puolueista hallitukseen, SDP:n puheenjohtaja Rinne toteaa.
– Tällä hetkellä, kun kysytään että kumpi puolueista, niin kumpikaan ei ole tällä hetkellä sellaisessa moodissa, että olisi hirveän helppo lähteä tekemään hallitusyhteistyötä, hän perustelee.
Iltalehden ja Uuden Suomen toteuttaman kyselyn mukaan SDP:n vaikuttajat toivovat puolueen hallituskumppaneiksi erityisesti vasemmistoliittoa (94,8 prosenttia) ja vihreitä (84,4 prosenttia). Vain yhdeksän prosenttia demarivaikuttajista hyväksyisi perussuomalaiset mukaan yhteiseen hallitukseen.
Antti Rinne on samalla linjalla.
– Näillä näkymin emme kuitenkaan ole sellaisessa tilanteessa, että pystyisimme muodostamaan enemmistöhallitusta, joten kai se realistista on, että kokoomus tai keskusta on jompikumpi mukana, hän kuitenkin sanoo.
Moni SDP:n vaikuttajista ilmoitti kyselyssä pitävänsä keskustayhteistyön edellytyksenä puolueen puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän eroamista.
Rinne ei sano suoraan olevansa samaa mieltä. Hän toteaa keskustan menettäneen Sipilän aikana ”aluepoliitiikan ja alkiolaisuuden”.
–  Ja nyt haikaillaan sellaista keskustaa, joka on köyhän asialla.
LUE MYÖS:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti