perjantai 1. helmikuuta 2019

Trumpin mieli muuttui – nyt hän on "samalla sivulla" tiedustelupalvelujen kanssa...

Hmmmmm - niinpä - eipä yllätä Tuuliviiri-Trumpin touhuilut. Niin ja kaikesta syy lankeaa medialle...

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta sellaisenaan:

Trumpin mieli muuttui – nyt hän on "samalla sivulla" tiedustelupalvelujen kanssa

Trumpin mukaan tiedotusvälineet ovat tulkinneet väärin tiedustelupalveluiden johtajien antamia tietoja.
Donald Trump
Presidentti Donald Trump
Presidentti Donald TrumpJim Lo Scalzo / EPA
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on muuttanut kantaansa maansa tiedustelupalveluista.
Trump tapasi eilen torstaina tiedustelupalveluiden johtajia Valkoisessa talossa. Tapaamisen jälkeen hän kertoi tiedotusvälineille olevansa pitkälti samaa mieltä ja "samalla sivulla" tiedustelupalveluiden kanssa.
Keskiviikkona tiedustelujohtajat olivat kongressin kuultavina ulkopoliittisesta tilanteesta. Heidän todistuksensa poikkesivat merkittävästi tiedoista, joita presidentti oli kertonut.
Johtajien mukaan Pohjois-Korea ei ole aikeissa hävittää ydinaseitaan ja Iranin ydinasesopimus toimi hyvin. Trump on kertonut, että Pohjois-Korea aikoo hävittää ydinaseensa ja että Iranin ydinsopimus on kelvoton.
Tiedusteluväki toisti aiemmin tekemänsä johtopäätöksen, jonka mukaan Venäjä yritti vaikuttaa Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Trump on kiistänyt tämän.
Myöhemmin Trump lähetti kaksi tuohtunutta twiittiä, joissa hän kuvasi tiedustelupalveluiden johtajia "passiiviksi" ja "naiiveiksi" ja kehotti heitä menemään takaisin kouluun.
Trump suivaantui USA:n tiedustelupomoille: "Heidän pitäisi palata koulun penkille"
Nyt hän syytti mediaa siitä, että se olisi tulkinnut väärin tiedustelupalveluiden viestiä ja ottanut asioita ulos kontekstistaan.
Trump sanoi myös arvostavansa tiedustelupalveluita.
Edustajainhuoneen demokraattipuoluetta edustava puheenjohtaja Nancy Pelosikäytti tilaisuuden hyväkseen naljaillakseen Trumpin kustannuksella.
Pelosin mukaan tiedustelujohtajat olivat rohkeita, kun uskalsivat julkisesti asettua Trumpia vastaan.
– Yksi pelottava tekijä tässä on se, ettei presidentillä näytä olevan keskittymiskykyä eikä myöskään halua kuunnella, mitä tiedusteluelimillämme on hänelle kerrottavanaan, Pelosi sanoi torstaina.
Lähteet: AP, AFP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti