perjantai 22. helmikuuta 2019

Suomi lähettää 1 500 sotilasta ja sata panssarivaunua sotaharjoitukseen Ruotsiin

Hmmmmm - niinpä - harjoitus tekee mestarin, sanotaan...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista sellaisenaan: 

Kotimaa
Suomi lähettää 1 500 sotilasta ja sata panssarivaunua sotaharjoitukseen Ruotsiin

Maaliskuussa järjestetään tähän mennessä suurin Ruotsin ja Suomen välinen maavoimien sotaharjoitus.


SUOMI lähettää maaliskuussa yli 1 500 sotilasta Ruotsin maavoimien monikansalliseen sotaharjoitukseen, tiedottaa Puolustusvoimat.

Northern Wind -nimiseen harjoitukseen lähtee Suomesta myös noin 500 ajoneuvoa, joista peräti sata on panssarivaunuja.

Harjoitus järjestetään lähellä Suomen rajaa Norrbottenissa Pohjois-Ruotsissa. Se on osa Suomen ja Ruotsin välistä puolustusyhteistyötä ja on suurin maiden välinen maavoimaharjoitus tähän mennessä. Suomen maavoimat on myös osallistunut harjoituksen suunnitteluun.

PUOLUSTUSVOIMAT lähettää Ruotsiin muun muassa Leopard-taistelupanssarivaunuja, BMP 2M -rynnäkköpanssarivaunuja, MTLB-kuljetuspanssarivaunuja, Pasi-kuljetuspanssariajoneuvoja ja telakuorma-autoja.

Suomalaiset harjoitusjoukot ovat pääosin Panssariprikaatista, Jääkäriprikaatista, Kainuun prikaatista ja Porin prikaatista.

Joukot siirtyvät Suomesta Ruotsiin teitä ja rautateitä myöten 16.–17. maaliskuuta. Pääosa Northern Windin harjoituksista tapahtuu 18.–27. maaliskuuta.

NORTHERN WINDIIN osallistuu joukkoja viidestä maasta eli Ruotsista, Suomesta, Norjasta, Yhdysvalloista ja Britanniasta.

Kyseessä on Ruotsin maavoimien vuoden pääsotaharjoitus, jossa on mukana 10 000 sotilasta ja siviiliä. Näistä peräti 7 000 on ulkomaalaisia sotilaita.

Suomalaiset joukot toimivat harjoituksessa osana ruotsalaista prikaatia. Edellisen kerran suomalaiset olivat osana ruotsalaisprikaatia viime syksyn Trident Juncture -harjoituksessa, joka järjestettiin Ruotsissa ja Norjassa.

NORTHERN WINDIN harjoitusskenaariossa Ruotsi puolustautuu Pohjois-Ruotsiin suuntautuvaa hyökkäystä vastaan.

Ruotsalaiset puolustautuvat prikaatilla, jota on vahvistettu suomalaisella mekanisoidulla taisteluosastolla. Mekanisoitu taisteluosasto on yleensä vahvistetun pataljoonan kokoinen.

Vastustajana on norjalainen prikaati, jota tukee Yhdysvaltojen merijalkaväen pataljoona ja brittiläinen merijalkaväen komppania.

SAMAAN AIKAAN Northern Windin kanssa on käynnissä Ruotsin ilmavoimien pääsotaharjoitus Flygvapenövning, joka järjestetään Pohjois-Ruotsissa ja -Suomessa.

Kyseessä on erillinen harjoitus, mutta Ruotsin puolustusvoimien mukaan se on koordinoitu Northern Windin kanssa.

Flygvapenövning alkaa 22. maaliskuuta ja loppuu 27. maaliskuuta. Siihen osallistuu noin 2 500 ihmistä. Mukana on myös Suomen ilmavoimat ja yhtenä tukikohtana on Rovaniemi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti