torstai 14. syyskuuta 2017

Vanhat männyt on kaadettu tänään...

Hannu Kivelä tuli aamulla kuorma-autoineen tonttimme eteen Kainuunkadulle klo 07.15 niin kuin olimme edellisenä iltana sopineet.
Kahden vanhan männyn kaato lähti käyntiin sutjakkaasti keskustelun lomassa. Hannu kertoili hänen katkaisulaitteensa - ottokouran ja moottorisahan - viime aikaisia tuotekehitysjuttuja.
Kyllä tekniikan täytyy olla kunnossa, jotta hankalia ja raskaita puita kykenee kaatamaan. Muun muassa männyn paksut, haaroittuneet oksat ovat vaativia käsiteltäviä 10-15 m korkeudessa. Tunnissa homma oli hoidettu ja siitä alkoi minun osuus. 

Yksi kuorma oksia on viety Kemin Karjalahdella sijaitsevan Kemin Energin energiapuukentälle. Työt jatkuvat.
Naapuri on luvannut katkoa puut takkapuumittaan. Itse sahaan oksia, mitkä käsisahalla saa.

Sain toiselta naapurilta oksienkatkomisapua. Hänellä on sähkömoottorisaha. Hän oli apuna muutama vuosi sitten, kun kaadoimme neljä isoa mäntyä - nimenomaan "oksasavotassa". 

Nyt talkoista annoin hänelle pari betonikärrykuormaa "saunanpatapuita" kuivumaan.

Puukatoksen luona on iso kasa puita odottamassa pilkkomista klapeiksi. Itse vein betonikärrykuormallisen halkaistuja klapeja pikkupuolelle kuivumaan. Pikkupuolelle saamme samalla männyn tuoksun...

Tätä juuri nyt kirjoittaessani tontin kulmalta kuuluu moottorisahan ääni. Paksut rungot ovat kohtapuolin takkapuukoossa.

Huomenna ehkä halkaisen osan niistä klapeiksi ja osan siirrän puukatokseen odottamaan ensi kesää.

Huomenna siistimme"hakkuujälkiä" ja viemme toisen kuorman oksia Karjalahdelle. Se on sitten siinä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti