sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Ennen oli toisin...

Lounais-Lappi-lehdessä lauantaina 2.syyskuuta 2017 oli mielenkiintoinen nimimerkkiartikkeli Lukijalta-palstalla nimellä: Kaikki ulkoistavat. 

Artikkelissa kirjoitetaan mm. seuraavaa: Pidetään aivan selvänä, että opiskelija saa asumistukea, opintotukea, tuettuja tai ilmaisia aterioita ja terveydenhoitoa, sen lisäksi, että itse opiskelu on luonnollisesti ilmaista. 

Ennen oli toisin. Artikkelin luettuani muistelen omaa opiskeluaikaani lähtiessäni opiskelemaan Kemistä Tampereelle. Otin silloisesta Postipankista opintolainaa, jonka vanhempani takasivat. Kaikki oli maksettava itse > kaikki. 
Tosin tillannetta helpotti suuresti se, että vaimoni oli Tampereella töissä ja itse tein kesäaikaan, kesälomilla lähes yötä päivää töitä A Ahström Osakeyhtiön Kauttuan hienopaperitehtaalla ja yhden kesän Tampellan vedenkäsittelyosastolla.

1 kommentti:

  1. Ennen oli niitä töitä tarjolla mutta nykyään ei ole juuri mitään edes opiskelujen jälkeenkään paitsi suuret opintovelat joita monet joutuvat nyt ja tulevaisuudessa ottamaan.

    VastaaPoista