lauantai 16. syyskuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 41...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella mm. seuraavaa:

Kaupunginhallitus oli päättänyt panna Kemin keskialueiden oikeusvaikutteisen yleiskaavaehdotuksen lausunnoille.
Kultturiasianlautakunta piti luonnoksen kehitysvaihetta varsin onnistuneena. Yleiskaavassa korostettiin meren merkitystä viihtyvyystekijänä.

Pienenä yksityiskohtana todettakoon, että kulttuuriasiainlautakunta toivoi Musiikkitalolle etsittävän sijaintipaikka ja merkittävän se yleiskaavaan.
Edellä mainitussa asiakokonaisuudessa maailma on edennyt Kemissä aika lailla toisilla raiteilla...
___________________________________________________________________

Kulttuuriasianlautakunnan viides kokous 5/2002 28.05.2002 klo18.00-20.30 oli perinteinen "ateriakokous"...

Esityslistalla oli mm. viranhaltijoiden/-johtajien päätösluettelot, teatterin toimintakertomus2001, talousarvion toteutumisvertailu 1.1.-30.4.2002, kirjastotoimen lisämääräraha, kirjastoasian neuvottelu Keminmaassa, PARKKI-projektin kirjastotietokysely luottamushenkilöille, aloite Suomen Kähertäjämuseon siirtämisestä Marttalasta keskustaan, otto-oikeuden käyttäminen/kirjastonhoitajien virat ja teatterinjohtajan määräaikainen virka.

Tuo viimeksimainittu asia alkoi muodostua eräänlaiseksi jatkomoksi. Edelisessä kokouksessa kulttuuriasianlautakunta oli päättänyt valinnasta sekä: Lisäksi lautakunta päättää valtuuttaa lautakunnan puheenjohtajan ja kulttuuritoimenjohtajan neuvottelemaan viranvastaanottamiseen liittyvistä tarkammista ehdoista, kuten esimerkiksi palkkauksesta, virkaan astumisen ajankohdasta ja virkakauden määräajan pituudesta.

Tässä kokouksessa lautakunta kuuli puheenjohtajan ja kulttuuritoimen selonteon neuvotteluvaiheista Tytti Oittisen kanssa.

Niin oli vuoden ensimmäinen vuosipuolisko "pulkassa". Minulle oli muodostunut tunne, että joissakin kohdin minulla oli ollut mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa. Lähinnä ne liittyvät henkilövalintoihin ja annettujen lausuntojen sanamuotoihin...




Kulttuuriasianlautakunnan kuudes kokous 6/2002 24.9.2002 klo18.00-21.30 pidettiin Kemin kaupungintalolla kaupunginhallituksen kokoushuoneessa.

Esityslistalla oli mm. Kemin taidemuseon loppuvuoden näyttelyt 2002, eri toimialojen taloussuunnitelmat 2003-2006 ja talousarviot 2003, selvitys kulttuuriasiainlautakunnan vuoden 2001 talousarvion ylityksestä, kulttuurilautakuntien yhteinen kokous ja kirjastotoimenjohtajan viran täyttäminen.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana liittyen - kulttuurilautakuntien yhteinen kokous - asiaan puheenjohtaja Pertti Henttisen esityksestä lautakunta päätti, että myös Tornion kulttuurilautakunta pitäisi saada mukaan lautakuntien yhteiseen kokoukseen. 

Edellä on puhetta Pohjois-Suomen kulttuurilautakuntien yhteisestä kokoontumisista, joissa Tornio ei saamieni tietojen mukaan ole ollut mukana...

Tärkein asia oli em. kokouksessa oli kirjastotoimenjohtajan viran täyttäminen. Määräaikana oli saapunut kolme hakemusta.

Ennen päätöksen tekoa kulttuuriasiainlautakunta haastatteli kaikki kirjastoimenjohtajan virkaa hakeneet.

Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja Pertti Henttisen ehdotuksesta lautakunta valitsi yksimielisesti kirjastotoimenjohtajan virkaan filosofian maisteri Hilkka Heikkisen.

Mielestäni hyvä valinta. 

Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti