perjantai 29. syyskuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 58...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella mm. seuraavaa:

Jotta pystyn tästä jatkamaan, minun on hankittava muistin virkistykseksi/vahvistukseksi lisätietoa > pöytäkirjajäljennöksiä Kemin sosiaalitoimistosta Irma Kakolta - aluksi vähintäänkin vuoden 2005 osalta.
Toivottavasti saan häneltä lainaksi valtuustokauden 2005-2008 sosiaali- ja terveyslautakunnan aineistoja. Ne olivat siihen maailman aikaan tukevia paketteja liitteineen.

Katsottuanin hetki sitten eilisen eli tiistain 26.09.2017 sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistan, on sillä kokoa edelleenkin ja liitteitä on kunnioittava määrä...

Pienenä yksityiskohtana todettakoon, että em. henkilöistä oli 2005-2008 soster-lautakunnankokouksissa mukana Arto ja Taina Alajärvi. Saattaa olla, että virkamiehistä Outi, Eija ja Mari kävivät jossakin vaiheessa esittäytymässä...
_____________________________________________________________________

Olemme torstaina 28.09.2017 sopineet Irman kanssa menettelytavan, jolla pöytäkirjat ovat katsottavissani - nykytekniikka toimii. Hyvää, ylimääräistä (asiakas)palvelua taas kerran...

Siirryn ensimmäiseen sosiaali- ja terveyslautakunnan kokoukseen 10.02.2005 klo 15.00-20.50, joka pidettiin Sosiaali- terveysviraston kokoushuoneessa, Keskuspuistokatu 30, III kerros.

Käsiteltäviä/käsiteltyjä asioita oli esityslistalla välittömästi reippaanpuoleisesti. Koska niitä on jatkossakin paljon, minun on syytä keskittyä aivan olennaisiin tapahtumiin.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosäännön muuttaminen oli tullut ajankohtaiseksi, koska kaupunginvaltuusto oli päättänyt nostaa jäsenmäärän kymmenestä kahteentoista.

Todettiin lautakunnan kokoonpano, toimiala, tehtävät,ratkaisuvalta sekä sihteerin nimeäminen.

Kaupunginvaltuuston 24.1.2005 valitsemat sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenet sekä henkilökohtaiset varajäsenet ovat:

Reponen Raija VAS                         Kujanpää Eija
Karppinen Eeva                               Hakkarainen Mirja
Juutinen Timo, vpj                            Grönroos Jani 
Soppela Ari                                      Kallijärvi Tuomo
Myyry Risto, pj SDP                         Karen Matti
Paukkunen Oili                                 Halme Tuula
Aho Pekka                                        Hiltula Kimmo
Knuuti Eila Kesk.                              Alatalo Ritva-Liisa
Pyykkö Aki                                        Nyberg Sven
Juusti Terttu-Liisa Kok.                     Tuominen Ritva
Leminaho Paavo                              Sulku Seppo
Pirkko Ezewuzie KTP                       Saastamoninen Pirjo

Kaupunginhallituksen edustaja kokouksissa oli Pirkko Kalttonen SDP ja varalla Raimo Holpainen.


Kirjoitin jo aikaisemmin:

Ennen varsinaisia kokoupöytäkirja-asioiden esiin ottamista minun on aivan pakko kirjoittaa erittäin vavahduttavasta hetkestä kokouksen alkuminuuteilla. 

Saattoi olla, että olimme tehneeet pienimuotoisen esittäytymisen, jonka jälkeen puheenjohtaja Risto Myyry siteerasi pätkän Ruotsin murhatun pääministerin, Olof Palmen ajatuksista. 
Muistaakseni tein nopeasti ajatuksista pikamuistiinpanoja - taisipa siinä käsi hiukan liikutuksesta vapista - mutta muistiinpanoja ei luonnollisestikaan ole enää olemassa. Kaiken paperitavaran olen aikanaan vienyt Kemin kaupungintalolle paperisilppuriin.

Saattaapa olla, että Risto lukee näitä minun tekstejäni ja muistaa siteeraamansa, elämään voimakkaasti liittyvät ajatukset.
Se oli todella vaikuttava ja vahva aloitus, jolla Risto otti upeasti tilanteen ja tilankin haltuunsa. Tåytyy avoimesti tunnustaa, että koskaan - en ennen enkä jälkeenkään - ole vastaavan tyyppistä kokenut - ainakaan toistaiseksi...

En ole jutellut kenenkään lautakunnanjäsenen tai paikalla olleiden virkamiesten kanssa asiasta eli kokivatko he asian tavallani. 

Itse asiaan...

Nimettiin lautakunnan sihteeriksi suunnittelusihteeri Taina Alajärvi.

Aistin ensimmäisessä kokouksessa, että jaostolla oli suuri merkitys lautakunnan toiminnassa.
Johtosäännön 1 §:n mukaan sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston toimialaan kuuluvat tahdon vastaista huoltoa koskevat asiat ja ne yksilöitä ja perheitä koskevat viranhaltijan päätökset, joihin haetaan muutosta. Jaosto käsiteelee ja ratkaisee tahdon vastaista huoltoa koskevat asiat ja ne yksilöitä ja perheitä koskevat viranhaltijain päätökset, joihin haetaan muutosta.

Johtosäännön 2 §:n mukaan sosiaali- ja terveyslautakunta nimeää keskuudestaan kolme (3) jäsentä ja yhtä monta varajäsentä jaostoon. Lautakunta nimeää jaoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Jaosto nimeää itselleen sihteerin lautakunnan alaisista viranhaltijoista.
Lautakunta nimesi jaoston varsinaisiksi ja varajäseniksi vuosiksi 2005-2006 seuraavat:


Terttu-Liisa Juusti            varajäsen Paavo Leminaho
Raija Reponen                                Timo Juutinen
Oili Paukkunen                                Pekka Aho

Lautakunta nimesi jaoston puheenjohtajaksi vuosiksi 2005-2006 Terttu-Liisa Juustin ja varapuheenjohtajaksi Raija Reposen.


Olennaista uuden lautakuntatyöskentelyn kannalta oli saada alkuinfoa lautakunnassa ja jaostossa käsiteltävien asioiden esittelystä ja esittelijöistä...

Sosiaali ja terveystoimen johtaja (STJ) oli Liisa Ståhle. Hän oli samalla Hallintopalvelujen tulosaluejohtaja.

Sosiaalityön palveluluiden tulosaluejohtaja oli sosiaalityön johtaja (SJ) Hilkka Halonen.

Terveyspalveluiden tulosaluejohtaja oli johtava lääkäri (JL) Pekka Honkanen.

Vanhus- ja vammaispalveluiden tulosaluejohtaja oli vanhus- ja vammaispalvelujohtaja (VANVJ) Liisa Niiranen.

Jaoston käsiteltävät asiat esittelee tulosaluejohtaja ja hänen ollessaan estynyt tai esteellinen sosiaali- ja terveystoimenjohtaja.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden 2005 kokoukset päätettiin hyväksyä ehdotetun kokousaikataulun mukaisesti > kokouspäivä pääsääntöisesti oli torstai iltapäivä/illansuu...

Hyväksyttiin esittelyn mukaisesti laaja perehdyttämisohjelma. Lautakunnassa oli paljon uusia jäseniä. Kyseiseen ryhmään kuuluin itse. 

Eiköhän tässä ole alkurypistykseksi, johdannoksi valtuustokauden 2005-2008 ensimmäisestä sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksesta...

Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti