lauantai 16. syyskuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 42...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella mm. seuraavaa:

Mielenkiintoisena yksityiskohtana liittyen - kulttuurilautakuntien yhteinen kokous - asiaan puheenjohtaja Pertti Henttisen esityksestä lautakunta päätti, että myös Tornion kulttuurilautakunta pitäisi saada mukaan lautakuntien yhteiseen kokoukseen. 

Edellä on puhetta Pohjois-Suomen kulttuurilautakuntien yhteisestä kokoontumisista, joissa Tornio ei saamieni tietojen mukaan ole ollut mukana...

Tärkein asia oli em. kokouksessa oli kirjastotoimenjohtajan viran täyttäminen. Määräaikana oli saapunut kolme hakemusta.

Ennen päätöksen tekoa kulttuuriasiainlautakunta haastatteli kaikki kirjastoimenjohtajan virkaa hakeneet.

Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja Pertti Henttisen ehdotuksesta lautakunta valitsi yksimielisesti kirjastotoimenjohtajan virkaan filosofian maisteri Hilkka Heikkisen.

Mielestäni hyvä valinta. 
_______________________________________________________________________

Kulttuuriasianlautakunnan seitsemäs 7/2002 29,10.2002 klo 13.00-15.30 pidettiin Kemin taidemuseon kokoushuoneessa.

Esityslistalla oli mm. eri toimialojen taloussunnitelemat 2003-2006 ja talousarviot 2003 ja projektiavustus Laulu- ja soitinryhmä ystävyys ry:n 25-vuotisjuhlakonserttiin.

Kulttuuriasianlautakunta puolsi avustuksen myöntämistä ja esitti kaupunginhallitukselle, että sesuostuu em. projektiavustukseen.


Kulttuuriasianlautakunnan kahdeksas 8/2002 28,11.2002 klo 18.00-19.43 pidettiin Kemin kulttuurikeskukseessa kirjaston opintolukusalissa.
Esityslistalla oli mm. kaupunginjohtajien eräiden tehtävien uudelleen järjestely, lausunto Aki Pyykön aloitteeseen taiteilija Olavi Korolaisen taideteoksen säilyttämisestä/siirtämisestä, lisämääräraha- ja ylitysoikeusanomuksia ja Pertti Henttisen aloite/teatterinjohtajan sijaisen korvaus.

Kaupunginjohtajalta/Ukkola siirrettiin toistaiseksi apulaiskaupunginjohtajalle/Virtanen eräitä tehtäviä, osa-alueita. Muun muassa matkailu, kulttuuritoimi, KV-toiminta ja ystävyyskaupunkiasiat...

Ehdotukseni liittyi Kemin ammattioppilaitoksen työpajarakennuksen päädyssä olleeseen KONE-maalaukseen.

Kulttuuriasiainlautakunta lähetti laaditun lausunnon kaupunginhallitukselle.

Valitettavasti Corona-alueen rakentaja Arina ei ollut kiinnostunut asiasta. Taideteos murskaantui työpajarakennuksen purkamisen yhteydessä...

Näin vuosi 2002 oli saatu päätökseen. 

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen vuosi, jota näin viisitoista vuotta myöhemminkin on mukava muistella.

Jos minulta kysyttäisiin: "Mitä tekisin nyt toisin?" Vastaisin:"Tuskin mitään, kyllä silloin elettiin kulttuuriasianlautakunnassa ihan tosissaan ja täysillä - muistaakseni!"

Pistän muistin virkistämiseksi pätkä Kulttuuriyhteistyöprojekti 1994- kirjauksista päättyneeltä vuodelta:

Vuosi 2002

Anatoly Sergienko, Ivan Voron ja kolmesta henkilöstä (reportteri, kuvaaja ja autonkuljettaja) muodostuva muurmanskilainen TV-ryhmä saapuivat Suomeen 01.04.2002 ja olivat Kemissä, Virroilla ja Helsingissä noin puolitoista viikkoa.
Heidän tavoitteena oli tehdä TV-ohjelma Severomorskin ja Kemin välisestä kulttuuriyhteistyöstä, NUUTTI-galleriasta Virroilla sekä taidenäyttelystä Venäjän kulttuuri- ja tiedekeskuksessa Helsingissä haastatellen sekä Suomessa että Severomorskissa em. prosessiin olennaisesti vaikuttaneita/vaikuttavia henkilöitä. Taidenäyttelyn avajaiset olivat torstaina 04.04.2002…

Em. ryhmä palasi Kemin kautta takaisin Muurmanskiin/Severomorskiin, he olivat matkaan kokonaisuudessaan erittäin tyytyväisiä.

Saamani sähköpostiviestin perusteella em. ohjelma on näytetty kesäkuussa 2002 Venäjän televisiossa ja saanut ansaittua huomiota osakseen.
Olemme saaneet lähes puolen tunnin ohjelmasta kopion Suomeen/Kemiin Anatoly Sergienkon, Ivan Voronin ja Alexei Kuznetsovin palatessa lokakuun alussa taidenäyttelyn pystytyksestä ja avajaisista Tanskasta Kemin kautta Severomorskiin…

Olen vuoden 2002 aikana ottanut yhteyttä Suomessa mm. Kemin taidemuseoon juhlanäyttelyn pitämiseksi nyt meneillään olevan projektin kuvataiteilijoiden yhteisnäyttelynä vuonna 2003 tai 2004.

Olen tehnyt myös alustavan esityksen Kuopion taidemuseoon sekä Helsingin kaupungin taidemuseoon kuvataidenäyttelystä, jossa mahdollisesti olisi mukana myös Severomorskin Lasten taidekoulun näyttely – asiat ovat toistaiseksi avoimia…

Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti