torstai 21. syyskuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 47...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella mm. seuraavaa:

Sitten itse asiaan eli vanhojen muistelemiseen:

Valtuustokauden 2001-2004 viimeisen toimintavuoden kulttuuriasiainlautakunnan ensimmäinen kokous 1/2004 28.01.2004 klo 18.00-20.10 pidettiin kulttuurikeskuksen 3. kerroksen kokoushuoneessa 310.  

Esityslistalla oli mm. Kemin taidemuseon näyttelyt vuonna 2004, otto-oikeuden käyttäminen/Teatterinjohtajan määräaikainen virka, eri toimialojen käyttösuunnitelmat 2004 ja investoinnit 2004, Jouko Taluksen eropyyntö luottamustehtävistä ja teatterinjohtajan työstä poissaoloihin liittyvät epäselvyydet.
_____________________________________________________________________


Kemin kaupunginteatterin "teatterinjohtajanvalintakuohunta" jatkui. Apulaiskaupunginjohtaja oli käyttänyt otto-oikeutta kulttuuriasiainlautakunnan tekemän päätöksen suhteen. Kaupunginhallitus palautti asian kulttuuriasianlautakunnalle.
Teatterinjohtajan määräaikainen virka oli sittemmin "pikahaettavana" 22.12.2003-9.1.2004. Määräaikana saapui kahdeksan hakemusta. Kulttuuriasiainlautakunta oli pyytänyt teatterin henkilöstöryhmiltä lausuntoa hakijoita.

Timo Sokura tuli uudelleenvalituksi Kemin kaupunginteatterin teatterinjohtajaksi. Äänestyksessä minä ja Pasasen Antti olisimme valinneet Ahti Ahosen Rovaniemeltä, mutta takkiin tuli reippain lukemin 2-7. 

Se siitä...

Kulttuuriasianlautakunnan toinen kokous 2/2004 26.02.2004 klo 18.00-19.10 pidettiin kulttuurikeskuksen 3. kerroksen kokoushuoneessa 310.

Esityslistalla oli mm. talousarvion toteutumavertailu, Kemin historiallisen museon näyttelyt vuonna 2004, Rovaniemen hallinto-oikeuden päätös kunnallisvalitukseen Kemin kaupungin kirjastotoimenjohtajan valinnasta, valtuutettu Paavo Leminahon, Kokoomuksen ja Kristillisdemokraattien valtuustoryhmän aloite muistomerkkien kuntokartoituksesta ja esiteluettelon tekemisestä, Kemi-Tornion kulttuuriohjelma 2011 ja teatterinjohtajan työstä poissaoloihin liittyvät epäselvyydet.  

Aloite muistomerkkien kuntokartoituksesta ja esiteluettelon tekmisestä eteni kaupunhinhallitukselle ja edelleen kulttuuriasiainlautakunnalle lausuntoa varten.

Asia käsiteltiin saadun aineiston ja kulttuuritoimenjohtajan ehdotuksen pohjalta.

Ns. Oulun mallin perusteella kulttuuriasiainlautakunta ehdotti työryhmän perustamista seuraavalla kokoonpanolla:
1. Kaavoitukseen erikoistunut henkilö
2. Kaupunginarkkitehti
3. Maisema-arkkitehti tai maisemansuunnitteluun perehtynyt henkilö
4. Edustaja Kemin historialliselta museolta
5. Kaksi edustajaa Kemin taidemuseolta
6. Konservointityö hoidetaan tuntipalkalla (Oulun yliopisto, konservaattori Jari Heinonen tai Oulun taidemuseo, konservaattori Päivi Kyllönen)
7. Kemin kaupunginhallituksesta yksi henkilö

Hankkeeseen esitettiin vuosittaista rahoitusta. Toteuttamisvaiheessa keskimäärin 5.000 €/vuosi.
Pöytäkirjatekstistä ilmenee työn vaativuus ja kiireellisyys. Etenikö em. asiakokonaisuus esitetyllä tavalla, siitä mahdollisesti myöhäisemmässä vaiheessa lisää...


Kemi-Tornion alueen kehittämiskeskus oli lähettänyt lausuntopyynnön "Voita ja leipää" Kemi-Tornion kulttuuriohjelma 2011-asiakokonaisuudesta.

Kulttuuriasianlautakunta keskusteli asiasta ja antoi 2-sivuisen lausunnon...

Pöytäkirja-aineistossa liitteenä on laatimani 2-sivuinen kirjelmä. Kirjelmässä kiinnitän huomiota siihen, että kulttuuriasianlautakunnan jäsenillä on oltava riittävät riedot, jotta heillä on edes teoreettinen mahdollisuus tehdä objektiivisesti tarvittavat päätökset. 

Edellinen kirjelmä liittyi asiaan: Teatterinjohtajan työstä poissaoloihin liittyvät epäselvyydet, jossa kulttuuriasianlautakunnan jäsenet olivat osittain puheenjohtajan ja kulttuuritoimenjohtajan suusanallisen selvityksen varassa.


Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti