tiistai 26. syyskuuta 2017

Tällaisen paidan valitsee aikuinen mies...

Hmmmmm - vai niin - vähän tulee valkoista paitaa pidetyksi. Lähinnä häät tai hautajaiset tai oikeat pönötysjuhlat. Tuskinpa raskisin ostaa alla olevan hintaluokan uutta valkoista paitaa...


Suora nettilainaus Kauppalehdestä sellaisenaan:


OPTIO
Tällaisen paidan valitsee aikuinen mies
   
Valkoista. Ylärivi: Isaia, 298 euroa, Fere. Sonrisa, 179 euroa, Sauma. Brioni, 320 euroa, Fere. Alarivi: Turnbull & Asser, 380 euroa, Fere. Alessandro Gherardi, 199 euroa, Sauma. Tiedustelut: Vaatturiliike Sauma, 09 495 524; Fere, 09 612 1578.
Valkoista. Ylärivi: Isaia, 298 euroa, Fere. Sonrisa, 179 euroa, Sauma. Brioni, 320 euroa, Fere. Alarivi: Turnbull & Asser, 380 euroa, Fere. Alessandro Gherardi, 199 euroa, Sauma. Tiedustelut: Vaatturiliike Sauma, 09 495 524; Fere, 09 612 1578. KUVA: OUTI JÄRVINEN
Kun pukeudutaan hyvin, kauluspaidan väri on valkoinen.
Työpaidat. Nuorena mies kokeilee väripaitoja ja kaikenlaisia raitoja. ­Vanhempana hän ymmärtää, että kun pukeudutaan hyvin, kauluspaidan väri on valkoinen. Perinteinen sanonta kuuluu myös, että puvut hankitaan Italiasta ja paidat Englannista. Miehille suunnattu ohje on pätevä yhä, mutta sovellettuna. Pukujen suhteen ei alaviitteitä kannata tehdä edelleenkään, mutta englantilaisten paitojen suhteen kyllä.
Lontoon liikekeskustan alue on paita­turistien ansiosta muuttunut ­tarjouksineen liki basaariksi. Kauppoja on kuin trendisaunoja Helsingissä, yhtäläisin tuloksin: laatu on rönsyävä. Monet englantilaisia paitoja neljä kappaletta satasella kauppaavat ”räätälimerkit” teettävät paitansa Aasiassa ja halvoista materiaaleista, kuten hinnan perusteella toki odottaa sopii. Kerran voi haksahtaa, mutta paluu parempaan on vastustamattomasti edessä.
Maineikkaimmista paitavalmistajista Turnbull & Asser on kyennyt tasa­painoilemaan parhaiten hinnan ja laadun suhteen. Vaikka yhtiö on ­edelleen Lontoon parhaimpien mitta­tilaus­paitavalmistajien joukossa, sen valmis­­paitojen hinnat ovat kuluttaja­ystävällisiä. Vuonna 1885 perustettu yhtiö on noussut volyymiltään Lontoon merkittävimmäksi laadukkaiden työ­paitojen valmistajaksi, missä on autta­- nut vahva selkänoja: 1980-­luvulla omis­- tajaksi nousi Ali Al-Fayed, kuuluisan miljardöörin Mohammed Al-Fayedin veli. Sittemmin Turnbull & Asserille on työllistynyt myös seuraava sukupolvi Al-Fayedeita, James ja Sammy.
Turnbull & Asserin paitojen kankaat ovat tulleet jo vuosien ajan Bergamon läheltä Italiasta Albinin tehtailta, eli tässä Italia ja Iso-Britannia lyövät kättä. Puhtaanvalkeiden paitojen ohella ­saatavilla on myös säkenöiviä värejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti