perjantai 29. syyskuuta 2017

Kyllä! On pakko kehua ruotsalaisia...

Kirjoitin eilen, että kävin viemässä Kemin Vilmilässä sijaitsevalle Ekoasemalle vanhan Arabian wc-pytyn ja hiukan betonista piikkausjätettä kiviainespaikalle. Pytty on palvellut meitä saunan pesuhuoneessa vuodesta 1982 lähtien ansiokkaasti.
En raskinut heittää vanhaa palvelijaa kaiteen yli alas, jolloin se olisi silmieni edessä murskaantunut. Ajoin auton alas, peruutin ja nostin pytyn varovaisesti maahan. Jätin sen siihen pystyyn. Pois lähtiessäni näin peruutuspeilistä pytyn katselevan murheellisena perääni.

Pohdiskelin, mahtaako esineellä olla "sielu".

No oli niin tai näin, nyt on pesuhuoneessa uusi ruotslaisvalmisteinen Svedbergs-pytty odottamassa käyttöä. Tuntuu ihan laadukkaalta tuotteelta. Jos se toimii moitteettomasti vähintään saman ajan kuin edeltäjänsä > 35 vuotta niin se on kyllä niin sanotusti hintansa haukkunut.

Tuo otsikon maininta/ajatus - Kyllä! On pakko kehua ruotsalaisia - lähti liikkeelle em. wc-pytyn kannen asennusohjeista. Musta-valkoinen 4-sivuinen ohje on mielestäni erinomainen. Selkeät ja havainnolliset kuvat. Otan tällaisissa tapauksissa mielelläni itseni "mittatikuksi". Jopa minä osasin kivuttomasti asennuksen tehdä...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti