lauantai 23. syyskuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 53...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella mm. seuraavaa:

Seuraavalla valtuustokaudella eli 2005-2008 olin edelleen varavaltuutettuna ja sosiaali- ja terveyslautakunnan varsinainen jäsen sekä teknisen lautakunnan varajäsen.

Siirtyminen taloudellisia resursseja ajatellen minilautakunnasta megalautakuntaan oli kova paikka. Sen tiesin jo etukäteen. Sosiaali- ja terveyslautakunta - sen huomasin ensimmäisestä kokouksesta lähtien - oli kaikkien suurennuslasin alla...

Mutta siitä sitten aikanaan kunhan haen hiukan aineistoa sosiaali- ja terveystoimistolta Irma Kakolta ja palautan ensi viikolla Jaana Pulkkiselle kulttuurikeskukseen nyt hallussani olleet kokouspöytäkirjajäljennökset liitteineen. 
______________________________________________________________________

Valtuustokauden 2005-2008 kaupunginvaltuustossa samoin kuin kaupunginhallituksessa oli monia hyvinkin tuntemiani henkilöitä, osa kuntapoliittisia tehonyrkkejä, jotka kiistatta kuuluivat siihen rapiat kouralliseen, joka Kemiä käytännössä pyöritti tai sitten ei...

Kiinnitin huomiota, että Mikko Ekorre oli tullut uudestaan mukaan kuntapolitiikkaan ja Pentti Ilvesluoto jättäytynyt pois pitkäaikaisen kuntapolitiikkauran tehneenä. Pekka Aho siirtyi Vaemmistoliitosta SDP:n valtuutetuksi...

Olennaista oli se tosiasia, että Kemissä tapahtui kuntapolitiikassa "veretön vallankaappaus" > syntyi koalitio eli SDP, Keskusta ja Kokoomus keskinäisellä sopimuksella sysäsivät Vasemmistoliiton hetkeksi sivuraiteille. Itse en pitänyt menettelytapaa oikeana, en pidä näin jälkikäteenkään asiaa ajatellen. 
Tässä yhteydessä tulee mieleen sanonta: Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää...

Luonnollisesti koalitiossa mukana olleet puolueet sopivat tietyistä virkajärjestelyistä, jotka toteutuivat meneillään olleen valtuustokauden aikana.

Kemin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi oli noussut Koalitio-kuvioiden jälkimainingeissa Ritva Sonntag Keskusta ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Esko Näätsaari SDP.

Valtuustokauden alkumetreillä oli mielenkiintoinen tilanne vt. ja apulaiskaupunginjohtajana oli Jorma Virtanen Vasemmistoliitto. Sittemmin Kemin kaupunginjohtajaksi valittiin Ossi Repo SDP.


Tärkeimpiä virkamiehiä:
Kehittämisosasto > Allan Mikkola
Hallintopalvelukeskus > Matti Tölli
Tietohallintokeskus > Reijo Konu
Ruokapalvelu > Katja Kakko

Palvelu- ja tulosalueet:
Sosiaali- ja terveysvirasto > Liisa Ståhle
Koulutusasiainkeskus > Martti Höynälänmaa
Kulttuuriasiainkeskus > Unto Käyhkö
Tekninen palvelukeskus > Matti Päkkilä
Kaupunkirakennekeskus > Markku Pietarila
Musiikkitoimi > Marjaliisa Hynninen


Toki edellä olevien nimikkeiden alta löytyy vinopino muitakin virkamiehiä, joista osa tulee pakostakin mainituksi aloittaessani valtuustokauden 2005-2008 muistelemista lähinnä sosiaali- ja terveyslautakunnan varsinaisena jäsenenä.

Vilttiketjusta taisin em. aikana käväistä muutamassa kaupunginvaltuuston kokouksessakin.

Edelliseen valtuustokauteen verrattuna kävin useammin Kemin Keskustan Keskustakerhossa ennen valtuustokokouksia...

Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti