maanantai 25. syyskuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 55...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella mm. seuraavaa:

Oikeastaan tämän jälkeen siirryn kuvailemaan tuntojani tämänhetkisten muistikuvieni perusteella sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä toisella valtuustokaudellani 2005-2008.

Ennenkuin lähden käymään läpi sosiaali- ja terveyslautakunnan pöytäkirjoja lienee syytä tutkiskella/muistella lautakunnan varsinaisia jäseniä...

Sosiaali- ja terveyslautakunnan varsinaiset jäsenet vuosina 2005-2008:

Risto Myyry SDP puheenjohtaja
Timo Juutinen VAS varapuheenjohtaja
Pekka Aho SDP
Pirkko Ezewuzie KTP
Mirja-Riitta Hakkarainen VAS
Terttu-Liisa Juusti KOK
Eila Knuuti KESK
Oili Paukkunen SDP
Aki Pyykkö KESK
Raija Reponen VAS
Ari Soppela VAS
Seppo Sulku KOK

Kaupunginhallituksen edustaja kokouksissa oli Pirkko Kalttonen SDP.


Sosiaali- ja terveyslautakunnan varsinaisista jäsenistä en tuntenut montakaan.
________________________________________________________________

Mikäli oikein muistan, menin ensimmäiseen sosiaali- ja terveyslautakunnan kokoukseen "hyvissä ajoin" niin kuin minulle oli vuosien/vuosikymmenien saatossa tavaksi muodostunut.
Kokous pidettiin Keskuspuistokadun Sosiaalitoimiston tiloissa.

Haahuilin käytävillä ja ohjauduin kokoustilaan, joka alkusilmäyksellä tuntui ahtaalta, taisi olla henkilöstön kahvittelutila, taukotupa. 
Mietiskelin, että tunnelma varmaan tiivistyy jo ahtauden vuoksi puhumattakaan vaikeista ja vielä vaikeimmista käsiteltävistä asioista...

Ennen varsinaisia kokoupöytäkirja-asioiden esiin ottamista minun on aivan pakko kirjoittaa erittäin vavahduttavasta hetkestä kokouksen alkuminuuteilla. 

Saattoi olla, että olimme tehneeet pienimuotoisen esittäytymisen, jonka jälkeen puheenjohtaja Risto Myyry siteerasi pätkän Ruotsin murhatun pääministerin, Olof Palmen ajatuksista. 
Muistaakseni tein nopeasti ajatuksista pikamuistiinpanoja - taisipa siinä käsi hiukan liikutuksesta vapista - mutta muistiinpanoja ei luonnollisestikaan ole enää olemassa. Kaiken paperitavaran olen aikanaan vienyt Kemin kaupungintalolle paperisilppuriin.

Saattaapa olla, että Risto lukee näitä minun tekstejäni ja muistaa siteeraamansa, elämään voimakkaasti liittyvät ajatukset.

Se oli todella vaikuttava ja vahva aloitus, jolla Risto otti upeasti tilanteen ja tilankin haltuunsa. Tåytyy avoimesti tunnustaa, että koskaan - en ennen enkä jälkeenkään - ole vastaavan tyyppistä kokenut - ainakaan toistaiseksi...

En ole jutellut kenenkään lautakunnanjäsenen tai paikalla olleiden virkamiesten kanssa asiasta eli kokivatko he asian tavallani. 

Sen jälkeen alkoivat normaalit kokousrutiinit.  

Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti