torstai 14. syyskuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 38...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella mm. seuraavaa:

Kokouksessa oli esillä myös Kemin keskialueiden yleiskaava, joissa näkyi silloisen yleiskaava-arkkitehdin Sinikka Ulander-Rauma kynänjälki. Kaikilta lautakunnilta oli pyydetty lausunto asiasta. 
Tuohon aikaan Kemin kaupunginjohtajana oli Kalervo Ukkola, apulaiskaupunginjohtajana Jorma Virtanen. Viimeksi mainitun kanssa kulttuuritoimenjohtaja Unto Käyhkö tuntui vääntävän henkisesti kättä tämän tästä...

Kulttuuriasiainlautakunta keskusteli Kemin keskialueiden yleiskaavasta, laaditusta lausunnosta ja päätti käsitellä asiaa 5.2.2002 pidettävässä kokouksessa.
___________________________________________________________________

Kulttuuriasiainlautakunnan toinen kokous 2/2002 05.02.2002 pidettiin taidemuseon kokoushuoneessa klo 17.00 alkaen. Todettakoon, että em. kokousta ennen oli ollut koulutus-, kulttuuriasiain- sekä sosiaali- ja terveyslautakuntien yhteinen kokous Kulttuurikeskuksen isossa auditoriossa klo 15.00-16.50 välisenä aikana.

Aiheena oli valtuutettu Teija Jestilän ja SDP:n valtuustoryhmän aloite nuorten kotiintuloajoista. Asiaa käsiteltiin "Koko Kemi kasvattaa"-hengessä...


Lautakuntien yhteinen esitys päätösehdotukseksi oli 4-osainen - hyviä, ympäripyöreitä suosituksia.


Varsinaisen kulttuuriasiainlautakunan kokouksen esityslistalla oli em. aloite, Kemin keskialueiden yleiskaava, Pentti Henttisen aloite lasten ja nuorten kulttuurikasvatuksen edistämiseksi koulun ja kulttuurin yhteistyöllä ja talousarvion 2001 toteutuminen tulosalueittain, tulostavoitteet ja suoritteet. 

Niin kuin tarkkaavainen lukija muistaa, edellisessä kokouksessa tekemäni kaksi aloitetta oli 
ammuttu lennosta alas kaikilla piipuilla - valitettavasti. 
Niissä oli konkretiaa, sen sijaan em. aloitteet olivat selkeästi poliittisten irtopisteiden keruutaa esittäjiensä mukaisesti.

Tässä yhteydessä en kommentoi listalla ollutta Kemin keskialueiden yleiskaava-asiaa.


Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti