tiistai 26. syyskuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 56...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella mm. seuraavaa:

Saattoi olla, että olimme tehneeet pienimuotoisen esittäytymisen, jonka jälkeen puheenjohtaja Risto Myyry siteerasi pätkän Ruotsin murhatun pääministerin, Olof Palmen ajatuksista. 
Muistaakseni tein nopeasti ajatuksista pikamuistiinpanoja - taisipa siinä käsi hiukan liikutuksesta vapista - mutta muistiinpanoja ei luonnollisestikaan ole enää olemassa. Kaiken paperitavaran olen aikanaan vienyt Kemin kaupungintalolle paperisilppuriin.

Saattaapa olla, että Risto lukee näitä minun tekstejäni ja muistaa siteeraamansa, elämään voimakkaasti liittyvät ajatukset.

Se oli todella vaikuttava ja vahva aloitus, jolla Risto otti upeasti tilanteen ja tilankin haltuunsa. Tåytyy avoimesti tunnustaa, että koskaan - en ennen enkä jälkeenkään - ole vastaavan tyyppistä kokenut - ainakaan toistaiseksi...

En ole jutellut kenenkään lautakunnanjäsenen tai paikalla olleiden virkamiesten kanssa asiasta eli kokivatko he asian tavallani. 

Sen jälkeen alkoivat normaalit kokousrutiinit.  
____________________________________________________________________________

Sosiaali- ja terveyslautakunnan johtavia virkamiehiä olivat: 

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO > Liisa Ståhle

Tulosalueet:

Hallintopalvelut > Liisa Ståhle
Sosiaalityön palvelut > vs. Arto Alajärvi
Terveyspalvelut > vt. Tapio Åhman
Vammais- ja vanhuspalvelut > Liisa Niiranen

Käytännössä edellä mainituista henkilöistä en tuntenut ketään, tuskin nimiäkään olin nähnyt kuin jossakin lehtiartikkelissa vilaukselta, joten lähdin liikkeelle aika lailla puhtaalta pöydältä.

Kuitenkin muistelen, että kaikkien em. henkilöiden kanssa ns. neljän sekunnin sääntö toimi myönteisesti. Katsekontakti, kädenpuristus ja ensimmäiset sanat, siinä se on eli ensimmäisen mielikuvan syntyminen ihmisestä...

Pieni sivujuonne sallittakoon. Vilkaisin hetki sitten tänään maanantai-iltana 25.09.2017 Facebook-sivustoa ja bongasin nykyisen pohjoisen kansanedustajan Mikkö Kärnän taannoisen vaalisloganin: Hänen mahdollisille äänestäjilleen jakamassa voiveitsessä luki/lukee > Asioihin voi vaikuttaa Mikko Kärnä

Yritin sinnitellä toisen valtuustokauteni alussa ajatukseni kanssa, että asioihin voi tosiaan vaikuttaa.



Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti