torstai 7. syyskuuta 2017

Putin ehdotti kevyesti aseistettujen YK:n rauhanturvaajien lähettämistä Ukrainaan...

Jos Venäjän presidentti olisi tosimies, hän
+ hän palauttaisi Venäjän - vastoin kansainvälisiä sopimuksia - valloittaman Krimin niemimaan
+ lopettaisi välittömästi Itä-Ukrainan kapinallisten taloudellisen ja nimenomaan sotilaallisen tukemisen
+ hän käskisi Itä-Ukrainassa olevien venäläisasiantuntijoiden = sotilaiden ja vapaaehtoisten välittömästi poistua alueelta
+ hän pyytäisi anteeksi tekemäänsä virhearviota Venäjän sekaantuessa Ukrainan sisäisiin asioihin
+ hän tunnustaisi maleesialaislentokoneen raukkamaisen alasampumise BUK-ilmatorjuntaohjuksella
+ hän pyytäisi anteeksi em. teon uhrien omaisilta ja määräisi korvaamaan tuntuvat korvaukset asiaan liittyvänä
Kuulen monen lukijan mutisevan: "Älä unta näe..."

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Ulkomaat


Putin ehdotti kevyesti aseistettujen YK:n rauhanturvaajien lähettämistä Ukrainaan – Kiova ja Saksa pitävät ehtoja mahdottomina

Venäjä haluaa, että rauhanturvaajat partioisivat vain Kiovan joukkojen ja Itä-Ukrainan kapinallisten välisellä linjalla. Ukrainan hallitus ja Saksa haluavat ulottaa mahdollisen operaation koko Itä-Ukrainaan.




Vladimir Putinin ehdotus rauhanturvaajien lähettämisestä on saanut nihkeän vastaanoton Kiovassa ja Saksassa.
VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin on tehnyt ristiriitaisen ehdotuksen YK:n rauhanturvaajien lähettämisestä sodan repimään Itä-Ukrainaan.

Kevyesti aseistettujen rauhanturvaajien tehtävä olisi Venäjän ehdotuksen mukaan turvata Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin tarkkailijoita. Donetskin ja Luhanskin kapinatasavalloissa Itä-Ukrainassa on tällä hetkellä lähes 600 Etyjin tarkkailijaa.

Venäjä ehdottaa, että operaatio voisi kestää puoli vuotta. Venäjä ei kuitenkaan halua, että rauhanturvaajat partioisivat koko Itä-Ukrainan alueella. Venäjän mielestä rauhanturvaajien pitäisi pysytellä Ukrainan hallituksen joukkojen ja Itä-Ukrainan Venäjä-mielisten kapinallisten välisellä linjalla.

Sota Itä-Ukrainassa alkoi vuonna 2014, ja siinä on kuollut jo 10 000 ihmistä.
Moskova ja Kiova syyttelevät toisiaan siitä, ettei Saksan ja Ranska vuonna 2015 kätilöimän Minskin rauhansopimuksen ehtoja ole vieläkään täytetty.

Kiova syyttää Venäjää aseiden ja joukkojen toimittamisesta Itä-Ukrainaan. Euroopan maat ja Yhdysvallat puolestaan ovat langettaneet Venäjälle ankaria pakotteita Krimin niemimaan miehittämisen ja Itä-Ukrainan sodan takia.

Venäjä kiistää edelleen osallisuutensa sotaan.

PUTININ EHDOTUS rauhanturvaajien lähettämisestä on saanut nihkeän vastaanoton Kiovassa ja Saksassa.

Saksan hallituksen tiedottaja Ulrike Demmer kuvaili ehdotusta ”askeleeksi”, mutta suhtautui epäilevästi siihen, päästäänkö yksityiskohdista sopuun. Demmer sanoi uutistoimistojen mukaan, että YK-operaation pitäisi ulottua koko Itä-Ukrainan alueelle ja Ukrainan ja Venäjän rajalle, joka ei ole tällä hetkellä Kiovan hallinnassa.

Demmer tyrmäsi myös Venäjän vaatimuksen siitä, että YK-operaatio pitäisi hyväksyttää myös Itä-Ukrainan kapinahallintojen edustajilla. Hänen mukaansa se vahvistaisi näiden itse itsensä nimittäneiden kapinajohtajien asemaa tavalla, jota ei voi hyväksyä, uutistoimisto AFP kertoo.

MYÖS UKRAINAN presidentti Petro Porošenko suhtautuu vähintäänkin epäilevästi Putinin ehdotukseen.

Porošenko on toivonut YK:n rauhanturvaajien lähettämistä Itä-Ukrainaan jo pitkään, mutta hän haluaa rauhanturvaajien partioivan koko alueella ja Venäjän vastaisella rajalla.

”Sen tarkoituksena ei pitäisi olla Venäjän miehityksen jatkuminen ja Venäjän joukkojen läsnäolon oikeuttaminen, vaan kestävä rauha”, Porošenko sanoi AFP:n mukaan torstaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti