perjantai 29. syyskuuta 2017

Ammattiopisto Lappian Hiuspysäkillä tänään...

Olin Ammattiopisto Lappian Hiuspysäkillä tänään perjantaina 29.09.2017 klo 08.15-10.00 välisen ajan aikaisemmin sovitun aikataulun mukaisesti.

Tällä kerralla opettajamiehitys/-naisitus oli hiukan poikkeava. Sijaisen sijainen eli Sanna oppilaiden ohjaajana. Sanna on ollut itse muutama vuosi sitten oppilaana Ammattiopisto Lappiassa.
Oppilaat, toisen vuosikurssin Silja Torniosta ja uusi tulokas, turkkilaissyntyinen nuorimies Yildiray olivat "puikoissa" > oli saksi-kampaa, koneleikkuuta, ohennusta, jne. ...
Todettakoon, että Silja oli tavallaan apuopettajana näyttäen henkilökohtaisesti "Ilkalle" suomalaisia, tarkkoja, väliin pikkutarkkojakin työtapoja. Hiukan siinä erilaiset leikkuu- ja tottumuskulttuurit kohtasivat.

Sain kuulla, että "Ilkka" oli ollut jo viisi vuotta Suomessa, mikäli oikein ymmärsin Kemissä. Hän oli tehnyt Turkissa parturintöitä ja haluaa hankkia suomalaisen ammattitutkinnon ilmeisesti pääasiassa ammattinäyttöjen kautta - hyvä niin. Hän oli ollut Hiuspysäkillä vasta viikon verran.

Tavallaan olin nimenomaan "Ilkalle" mallina hiusten- ja parranleikkuun osa-alueella.

Sanna vei mukavan rauhallisesti asiaa eteenpäin näyttäen välillä mallia ja homma eteni. Samoin Siljan otteet apuopettajan roolissa olivat mukava asialliset ja rennot.

Tuntui siltä, että mitä pitemmälle edettiin, yhä varmemmiksi kävivät "Ilkankin" otteet. Parran hän siisti viimeisen päälle tarkasti.

Lopputulos oli erittäin hyvä. Itse pääsin taas toteamaan, että minulle lookki on aivan liian siisti ja huoliteltu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti