lauantai 16. syyskuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 40...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella mm. seuraavaa: 

Pertti Henttisen aloite eteni kuin juna. Siihen oli saatu nippu lausuntoja, myönteisiä sellaisia. Siksi kulttuuriasiainlautakunta päätti toteuttaa aloitteen ja perustaa toteuttamista varten - minkäpä muun kuin työryhmän, johon kuului jäseninä Pertti Henttinen, Unto Käyhkö, Eero Siren, Leena pitkänen, Sarianne Soikkonen ja Outi Hyvönen. Lisäksi lautakunta pyysi koulutuslautakuntaa ja musiikkitoimen yhteislautakuntaa nimeämään edustajansa sekä nuorisoasianneuvottelukuntaa nimeämään kaksi edustajaansa työryhmään.

Jos edellä mainitulla porukalla ei synny tulosta, niin ei millään...
______________________________________________________________________________

Kulttuuriasianlautakunnan neljäs kokous 4/2002 24.04.2002 klo 18.00-19.45 oli Kulttuurikeskuksessa.

Esityslistalla oli mm. perinteinen kemiläisten nuorisoyhdistysten yleisavustusten jakaminen, otto-oikeuden käyttäminen, kirjastotoimenjohtajan virka, teatterinjohtajan määräaikainen virka ja Kemin keskialueiden oikeusvaikutteinen yleiskaava.

Aloin vähitellen hahmottaa, että monet asiakokonaisuudet pyörivät lautakunnan listoilla useaan kertaan. Ensimmäistä kertaa sain kokea myös käytännössä - otto-oikeuden käyttämisen...


Mielenkiintoinen kokous - Kemin kaupunginkirjaston kirjastotoimenjohtajan virka oli ollut haettavana 13.4.2002 mennessä.
Vähäisen hakijamäärän ja hakuilmoituksessa olleen virheen vuoksi kulttuuriasianlautakunta julisti viran uudelleen haettavaksi.

Kemin kaupunginteatterin teatterinjohtajan määräaikainen virka oli haettavana15.3.2002 mennessä. Määräaikana saapui 13 hakemusta.
Kulttuuriasiainlautakunta valitsi virkaan Tytti Oittisen ja kieltäytymisen varalle Timo Sokuran.


Henkilövalinnoissa tuntuivat jylläävät poliittiset intohimot. Niin kuin aikaisemmin kirjoitin, kulttuuriasianlautakunta oli tiukasti vasemmiston "holhouksessa" - viimeisen päälle.
Kemin Keskustan edustajat, Pasasen Antti ja minä, emme pitäneet ryhmäkokouksia, toki muutaman kerran vaihdoimme ajatuksia. Mikäli oikein muistan, emme saaneet erityisemmin Kemin Keskutalta ohjeistusta. Kulttuuriasianlautakunta - vähäisen rahankäytön suhteen - ei herättänyt erityisiä intohimoja eikä kiinnostustakaan...

Kaupunginhallitus oli päättänyt panna Kemin keskialueiden oikeusvaikutteisen yleiskaavaehdotuksen lausunnoille.
Kultturiasianlautakunta piti luonnoksen kehitysvaihetta varsin onnistuneena. Yleiskaavassa korostettiin meren merkitystä viihtyvyystekijänä.

Pienenä yksityiskohtana todettakoon, että kulttuuriasiainlautakunta toivoi Musiikkitalolle etsittävän sijaintipaikka ja merkittävän se yleiskaavaan.
Edellä mainitussa asiakokonaisuudessa maailma on edennyt Kemissä aika lailla toisilla raiteilla...
Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti