tiistai 12. syyskuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 34...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella mm. seuraavaa: 

Toisen kokouksen esityslitalla oli myös teatterinjohtajan viran täyttäminen. Teatterinjohtaja Eero Sirenin kausi oli päättymässä 31.7.2001. Kulttuuriasianlautakunta valitsi teatterinjohtajan viran täyttämista varten työryhmän. Itse en ollut työryhmän jäsen.

Viran täyttämisestä muodostuikin mielenkiintoinen prosessi kokonaisuudessaan, johon otin kantaa - minun kirjoittamaksi - erittäin tiukalla kirjelmällä myöhemmin 10.04.2001. Näin jälkikäteenkin ajatellen olin oikeassa, mutta olla oikeassa ei sekään aina kuntapäätöksenteossa riitä. Havaitsin, että politiikka, myös kuntapolitiikka on kummallista...

Miksi? Siksi, että valintaprosessi ei edennyt mielestäni oikeassa marssijärjestyksessä.
_______________________________________________________________________


Kulttuuriasianlautakunnan kolmas kokous 3/2001 oli 10.04.2001.

Esityslistalla oli mm. palloseura Kemin Kings ry:n, Kemin Into ry:, Kemin Biljardikerho ry:n ja Karihaaran Tenho ry:n projektiavustusanomukset. Avustukset myönnettin totamuksella: Projektiavustus on enimmillään 75% hyväksyttävien menojen ja tulojen erotuksesta.

Mielenkiintoisin esityslistan kohta oli Teatterinjohtajan viran täyttäminen. Valittu työryhmä oli kokoontunut ainoastaan kerran ja siirtänyt päätöksenteon kulttuuriasiainlautakunnalle.

Asian käsittelyn aikana kulttuuritoimenjohtaja muutti päätösehdotuksensa muotoa: Lautakunta julistaa teatterinjohtajan viran normaalissa järjestyksessä haettavaksi (ks. jäsen Aki Pyykön kirje) LIITE nro 3

Hmmmmm - vai niin - entä sitten? 

Niinhän siinä loppujen lopuksi kävi, että Eero Siren tuli valituksi jatkamaan entisin ehdoin teatterinjohtajana seuraavat kaksi vuotta 31.7.2003 saakka.

Minulla ei ollut Eero Sireniä vastaan mitään - oikeastaan päinvastoin - mutta kysymyksessä oli menettelytavoista, periaatteista. 
Samaa mieltä kanssani oli mm. kulttuuriasianlautakunnan ehdoton kultuuriasiantuntija Ossi Liiten.

Tosiasia lienee se, että Kemin Vasemmistoliitto ei löytänyt "tähän/siihen hätään" sopivaa ehdokasta valittavaksi Kemin kaupunginteatterin johtajaksi ja Eero joutui uhrautumaan vielä pariksi vuodeksi virkaan...


Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti