perjantai 22. syyskuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 52...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella mm. seuraavaa:

Nuo Suomen värimuseo ja museoasiat yleisestikin alkoivat elää omaa elämäänsä. Kemin kotiseutu- ja museoyhdistyksen lähetystön vastaanotto oli tapahtunut aiemmin kaupunginvaltuustossa 10.11.2004. Luonnollisesti yhdistyksessä oltiin huolissaan kaupungille luovutetun materiaalin kohtalosta. Kulttuuriasiainlautakunta oli antanut aiemmin asiasta lausunnon.

Liikuntatoimenjohtaja ehdotuksesta kulttuuriasiainlautakunta vahvisti Kemin kaupungin urheilijastipendien jakoperusteet.

_____________________________________________________________________


Kulttuuriasiainlautakunnan yhdeksäs kokous 9/2004 16.12.2004 klo 18.00 - 19.15 pidettiin perinteisen tavan mukaan ateriakokouksena. Kyseessä oli valtuustokauden 2001-2004 viimeinen kokous.

Pienenä yksityiskohtana todettakoon, että muutamissa kokouksissa oli ollut läsnä aiemmin valittu kirjastotoimenjohtaja, parissa kokouksessa uusi teatterinjohtaja, varajäseniä oli myös monissa kokouksissa paikalla. Kaupunginhallituksen edustaja kävi viimeisenä vuonna silloin tällöin paikalla

Viimeisen kokouksen esityslistalla oli mm. talousarvion toteutumavertailu, kulttuuritoimen-, museotoimen-, kirjastotoimenjohtajan viranhaltijapäätökset, teatteri-, liikuntatoimen- ja nuorisotoimenjohtajan päätökset, Kemin taidemuseon näyttelyt vuonna 2005, hankinnat/hankintavaltuudet ja - rajat vuosille 2005-2006, kirjailija Kari Aronpuron Pro Finlandia-mitali 2004 ja henkilöselvitys.

Kommentoin edellä olevasta ainoastaan henkilöselvitys-asiakokonaisuutta.

Kulttuuriasianlautakunta totesi, että Kemin kaupunkia kohtaa lähitulevaisuudessa rekrytointiongelma. Siksi lautakunta päätti ottaa käyttöön vuoden 2005 alusta palautejärjestelmän, jonka avulla palvelualueen rykrytoitavilta ja irtisanoutuvilta henkilöiltä kerätään mielipiteitä ja/tai arvioita Kemin kaupungista työnantajana. Samalla selvitetään syitä, joiden vuoksi henkilöt hakeutuvat Kemin kaupungin palvelukseen tai irtisanoutuvat palveluksesta.

Näin jälkikäteen ajatellen em. asiakokonaisuus taisi olla hiukan hätävarjelun liiottelua mutta menköön...

Näin olen selaillut läpi ensimmäisen valtuustokauteni 2001-2004 kulttuuriasiainlautakunnan 
pöytäkirjat ja tehnyt muutamiin asiakokonaisuuksiin henkilökohtaisia kevytkommentteja.

Pistän muistoksi Kulttuuriyhteistyöprojekti 1994 - asiasta tekstiä kuluneen vuoden tapahtumista:

Vuosi 2004

Alustavien keskustelujen/neuvottelujen mukaan Kemissä on suunniteltu pidettäväksi Severomorskin Lasten Taidekoulun taidenäyttely Historiallisessa museossa syyskuussa 2004.
Virallinen kutsu em. taidenäyttelyn pitämiseksi on lähetetty Kemin kaupunginjohtaja Kalervo Ukkolan allekirjoittamana, johon on saatu Severomorskin kaupunginjohtajan Vitali Vloshinin myönteinen vastaus.
Kuitenkin lähinnä kireän aikataulun vuoksi em. näyttely on päätetty siirtää helmikuuhun vuonna 2005.

Pettymyksekseni sain tiedon, että Severomorskin kaupunginjohtaja Vitali Voloshin on esittänyt vielä em. näyttelyn siirtämistä ilmeisesti taloudellisten realiteettien vuoksi...

Tapasin 17.09.2004 kuvataiteilijat Anatoly Sergienkon ja Ivan Voronin sekä runoilija Mickhail Zverevin Pelkosenniemen Pyhätunturilla ollessani syntymäpäiväevakossa vaimoni Tuulan kanssa sielläpäin...
Em. ryhmä oli menossa Kemin kautta Virroille ja sieltä takaisin Kemin kautta pikatahtia Norjaan pysyttämään taidenäyttelyä.


Keskustelimme monista lähitulevaisuuden yhteistyömuodoista. Tavoitteena on luonnollisesti mm. uusien töiden tuonti Kemiin näyttelyyn.


Niinkuin edellisessä osassa mainitsin osallistuin syksyn 2004 kuntavaaleihin samassa ryhmittymässä.

Seuraavalla valtuustokaudella eli 2005-2008 olin edelleen varavaltuutettuna ja sosiaali- ja terveyslautakunnan varsinainen jäsen sekä teknisen lautakunnan varajäsen.

Siirtyminen taloudellisia resursseja ajatellen minilautakunnasta megalautakuntaan oli kova paikka. Sen tiesin jo etukäteen. Sosiaali- ja terveyslautakunta - sen huomasin ensimmäisestä kokouksesta lähtien - oli kaikkien suurennuslasin alla...


Mutta siitä sitten aikanaan kunhan haen hiukan aineistoa sosiaali- ja terveystoimistolta Irma Kakolta ja palautan ensi viikolla Jaana Pulkkiselle kulttuurikeskukseen nyt hallussani olleet kokouspöytäkirjajäljennökset liitteineen. 


Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti